Genekesel İtalya çeşnisi olarak bilinen gremolata, yemeklerinize ayrı bir lezzet katmanızı sağlayacak bir sostur. Et, balık ve tavuk yemeklerinin tatlanmasını sağlayan bu sosa bayılacaksınız. İşte gremolata sos için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...
MALZEMELER
· 1 demet maydanoz
· 1 adet limon
· 1 adet lime
· 1 adet karanfil
· 1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
· 1/2 çay kaşığı tuz
· 1/4 çay kaşığı karabiber
· 1/4 demet kişniş
· 2 yemek kaşığı limon suyu
· 3 diş sarımsak
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak maydanozun ve kişnişin yapraklarını bol su ile yıkayın ve ayıklayın. Ardından yapraklarda kalan fazla suyu süzdürün ve ince olacak şekilde doğrayın. Sarımsakları soyup temizledikten sonra ezerek küçük küçük doğrayın. Limon ve lime kabuklarını rendeleyin. Havanda karanfili ezin ve toz haline gelmesini sağlayın. Limon suyu, tuz, karabiber ve elma sirkesini bir kabın içerisine alarak güzelce karıştırın. Üzerine karanfil, sarımsak, maydanoz ve kişnişleri ilave edin. Zeytinyağını yavaşça ekleyerek karıştırın ve sosun kıvamını almasını sağlayın. Sosunuzu kapaklı bir kaba aldıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun…