Grand İsias Hotel Davası Devam Ediyor

Grand İsias Hotel'de yaşanan depremin ardından 72 kişinin hayatını kaybettiği davada yeni gelişmeler yaşandı.

22.10.2024-16:44 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-16:44) Grand İsias Hotel Davası Devam Ediyor

Adıyaman'daki Grand İsias Hotel Davası

Adıyaman'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Grand İsias Hotel ile ilgili davanın duruşması devam etti. Bu davada, toplamda 72 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Yargılanan sanıkların arasında 3 tutuklu bulunuyor.

Duruşma Detayları

Duruşma, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin zemin katındaki konferans salonunda gerçekleştirildi. Tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaşamını yitirenlerin aileleri ve taraf avukatları da katıldı.

Sanıkların İfadeleri

Tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, 21 aydır tutuklu olduğunu, depremde birçok akrabasını kaybettiğini ve cezaevinin zor koşullarını yaşadığını belirtti. Bozkurt, "Bu olay tamamen doğal bir afet. Suçumuz yok, tahliyemi istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanık Mehmet Fatih Bozkurt ise tüm suçlamaları reddedip tahliye talebinde bulundu. Mimar sanık Erdem Yıldız, evraklardaki imzaların kendisine ait olmadığını öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Müştekilerin Talepleri ve Duruşmaya Ara Verilmesi

Müştekiler duruşmada adalet talep ettiklerini ifade ederken; duruşma savcısı, bilirkişi raporunun bekleneceğine ve sanıkların mevcut halleriyle devam etmelerine karar verilmesini istedi. Duruşma başkanının, sanık avukatları ile müştekiler arasında gerginlik yaşanması sonrası taşkınlık çıkaranları salondan çıkarması talep edildi. Sonunda, tartışma nedeniyle duruşmaya ara verildi.

Fenalaşan bir müştiğe ise adliye önünde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

 Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını...

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Hotel'e ilişkin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal