Granada'da Ziyaret Edilecek Yerler

Granada İspanya’nın Endülüs mimarisine sahip turistik bir şehridir. Granada’nın gezilecek yerleri nerelerdir? İşte detaylar…

16.06.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:53) Granada'da Ziyaret Edilecek Yerler

Granada, İspanya’da Endülüslerin yaşadığı bir bölgede yer alıyor. Granada, uzun yıllar İspanyol Emevileri’ne başkentlik yapmıştır Granada’ tarihinde Arap mirasının önemi büyüktür Granada, bir öğrenci kentidir. Nüfusun üçte birini öğrenciler oluşturmaktadır. Grenada Ziyaret Edilecek Yerler nerelerdir?

Grenada Ziyaret edilecek yerler aşağıda verilecektir:

Granada’da yer alan en önemli yer El Hamra Sarayıdır. El Hamra Sarayı görkemli bir yapıdır. İspanyol Emevileri’nden kalan mahalleler ve saraylar, linguistik ve kuliner mimari özelliklerindedirler. Granada, eğitim ve bilim alanında oldukça önemli bir tarihe sahiptir. Granada’nın bu yönü, rönesasın başlamasında önemli bir işleve sahiptir. İspanya Endülükleri, 1492 yılında Sevilla, Cordoba ve Granada gibi önemli kentlerini kaybetmiş böylece Müslüman egemenliği son bulmuştur.

Çingene mahallesi

Çingene mahallesi, flamenko izleme ve dinlemek için mağaraların yer aldığı nostaljinin yaşandığı bir yerdir.

El Hamra

Granada’ya gelmenin başlıca nedeni, El Hamra sarayını görmektir.

Albaicin 

Bir Müslüman mahallesidir. Sarayın hemen karşısına kurulmuştur.

Sacromonte 

Sacromonte, Granada’da Mağara evleriyle bilinen oldukça ünlü bir Çingene mahallesidir. Bu mağaralarda, geceleri flamenko gösterileri yapılmaktadır.

Granada Katedrali

Granada Katedralı, dünyanın dördüncü büyük katedralidir.  Granada Katedrali’nin etkileyici frenskleri ve resimleri vardır.

Gotik ve Rönesans mimarisi özelliklerindendir. Katedral, zaman içinde değişikliğe uğramıştır. Katedralin ana şapeli Barok tarzını yansıtmaktadır. Kraliyet Şapeli’ne bağlanan şapel, Gotik özellikler göstermektedir. Bu katedralde, kraliyet ailesinin mezarları yer almaktadır.

Arap Hamamı

Arap Hamamı, El-Hambra Sarayı’nın yakınlarında bulunmaktadır. Hammam’da Al Andalus hamam keyfine ziyaretçiler bayılmaktadır. Loş ışıklandırma, kokulu odalar, Endülüs müziği ve geleneksel İslam mimarisinin içinde huzurlu bir atmosferde temizlenmek, arınmak mümkün.

El Bañuelo

El Bauelo, Granada’nın eski Arap hamam kompleksidir. Arap etkisinden yaygın görüldüğü bu hamamlar, ziyaretçilerin akınına uğramaktadır.

Corral Del Carbon,

Granada’da yer alan Corral del Carbon, Granada’nın en eski Endülüs anıtıdır. Corral Del Carbon’un tarihi, 1336 yılları öncesine dayanmaktadır. Bu mekan, müze olarak turizme hizmet etmektedir.

Granada Arkeoloji Müzesi

Granada Arkeoloji Müzesi, on altıncı yüz yıldaki bir konaktan kalan bir yerdir. Rönesans tipi mimariye sahip bir verandanın çevresini saran galerilerde bin yıllık tarihi eserler yer alır.

Botanik Bahçesi

Granada’da Granada Üniversitesi’ne bağlı, 19. Yüzyıldan kalma bir botanik bahçedir. Bu botanik bahçe, kent merkezinde gölgelik bir zenginlik oluşturuyor. Botanik Bahçe’de Sierra Nevada’ya özgü yabani bitkiler, ot çeşitleri, 70 farklı ağaç türü bulunmaktadır.

La Alcaiceria (Arap Baharat Pazarı)

La Alcaiceria, baharatlar, Arap ipekleri ve değerli eşyalar satan tezgahların olduğu bir pazarmış.  Kapalı çarsı gibi labirente benzer. İçinde, dükkanlar, restorantlar bulunur.

Sacromonte Mağara Müzesi,

Sacromento Mağara Müzeri, Cacromente’deki mağara yaşamının tarihini yansıtan bir müzedir.

 Sierra Nevada Milli Parkı

Sierra Nevada Milli Parkı, 85.883 hektar alanıyla, İspanya’nın en yüksek dağlarıyla kaplı bir milli parktır. UNESCO’nun biyosfer rezervi olarak kabul ettiği bir yerdir. Yemyeşil çam ormanları, nehir ve vadileriyle kaplıdır.

Bu yazıda, Grenada Ziyaret Edilecek Yerler sorusuna cevap aranmaya, size ulaştırılmaya çalışıldı. Grenada’da birçok tarihi eser, İspanya Endülüsleri mimarı ve kültürel özellikleri göstermektedir. Tarihi, kültürel ve doğal özellikleriyle bu kent mutlaka ziyaret edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal