Gözler yeniden Kızıldeniz’e çevrildi: Yunanistan gemisi dron ve füzelerle vuruldu

Kızıldeniz’de Yemen’deki İran destekli Husiler, bu kez Yunanistan’ın bir şirketine ait gemiyi vurdu.

13.06.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:27) Gözler yeniden Kızıldeniz’e çevrildi: Yunanistan gemisi dron ve füzelerle vuruldu

Geçtiğimiz aylarda tansiyonun yükseldiği Kızıldeniz’de yine gerilim yaşandı. İngiltere Kraliyet Donanması, Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), dün Husilerin Kızıldeniz'de Yunanistan'a ait Liberya bayraklı ve işletmeli Tutor gemisini vurduğunu ve geminin su alarak hasar gördüğünü duyurdu.

Yunanistan'a ait gemiye saldırı

DHA'da yer alan habere göre; UKMTO, saldırının üç gemisavar seyir füzesi (ASCM) fırlatıcısı ve bir insansız hava aracı (UAS) kullanılarak gerçekleştiğini belirtti. Gemiye yönelik ilk saldırının bir deniz dronuyla yapıldığı ve ikinci saldırının ise füze ile gerçekleştirildiği ifade edildi. UKMTO, geminin mürettebatının kontrolü altında olmadığını ve su almaya başladığını bildirdi, askeri yetkililerin gemiye yardım ettiğini açıkladı.

Gözler yeniden Kızıldeniz’e çevrildi: Yunanistan gemisi dron ve füzelerle vuruldu

Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), son 24 saat içinde Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgede üç gemisavar seyir füzesi fırlatıcısını ve bir insansız hava sistemi (UAS) imha ettiğini duyurdu. CENTCOM, İran destekli bir Husi insansız su üstü aracının Kızıldeniz'de Tutor gemisine zarar verdiğini belirterek, gemide ciddi su baskınlarına ve makine dairesinde hasara yol açtığını bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal