Hemen yapabileceğiniz ve en ağır misafirleri bile ağırlayabileceğiniz bu cevizli istiridye tatlısı ile tam not alacaksınız.
MALZEMELER
125 g oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması lazımdır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan kaldırın ve soğumaya bekletin. Bütün hamur malzemelerini iyice yoğurun ve kurabiye ebatında bezeler yapıp üzerlerine bastırın. Meyve bıçağı ile çizikler çizdikten sonra elinizle bir ucunu yavaşça daraltın. Daha evvelden ısıtılmış 165 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz şerbetini dökün. Şerbetin hepsi çekip birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.