Gözler EPDK’ya çevrildi: 800 akaryakıt istasyonu olan şirket satılıyor

Türkiye’de 800’ün üzerinde akaryakıt istasyonu bulunan Türkiye Petrolleri, Zeren Group tarafından satın alındı. Şirketin bir başka akaryakıt firması Alpet ile Türkiye Petrolleri’ni birleştirip birleştirmeyeceği merak ediliyor.

12.07.2024-14:00 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-14:04) Gözler EPDK’ya çevrildi: 800 akaryakıt istasyonu olan şirket satılıyor

Akaryakıt sektöründe devrim niteliğinde bir satış gerçekleşti. Zeren Group, sektörde önemli bir adım atarak Türkiye Petrolleri'ni bünyesine kattı. Zeren Group, daha önce Alpet'i de satın alarak sektördeki varlığını pekiştirmişti.

EPDK onay verecek mi?

Zeren Group'un Türkiye Petrolleri markasıyla nasıl bir strateji izleyeceği ve Alpet ile birleşip birleşmeyeceği Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) vereceği karara bağlı olacak.

Mustafa Yiğit Zeren'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zeren Group, finans sektörüyle de ilgileniyor. Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın haberine göre, Zeren Group, Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için görüşmeler yapıyor.

Gözler EPDK’ya çevrildi: 800 akaryakıt istasyonu olan şirket satılıyor

Türkiye Petrolleri'nin ne zaman kuruldu?

1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı olarak kurulan ve 2009 yılından itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyet gösteren akaryakıt istasyonları, 2017 yılında Zülfikarlar Holding'e bağlı Turkuaz Petrol tarafından özelleştirildi. Türkiye Petrolleri, yaklaşık 307.000 m3 depolama kapasitesi ile toplam 9 dolum tesisine ve 800'ü aşkın akaryakıt istasyonuna sahip olarak sektörde önemli bir oyuncu haline geldi.

1973 yılında Onursal Başkan Rıdvan Zeren tarafından kurulan Zeren Group Holding, finansal danışmanlık ile başladığı yolculuğunu uluslararası ticaret ile devam ettirdi. Mustafa Yiğit Zeren'in liderliğinde büyüyen Zeren Group Holding, bugün 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteriyor.

Türkiye Petrolleri'nin Zeren Group'a geçişi, Rekabet Kurulu'nun onayını bekliyor. Bu satın alma, Zeren Group'un enerji sektöründeki büyüme stratejisinin önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal