Görme Yetisini Kaybeden Turna İçin 4 Yıldır Özenle Bakılıyor

Şanlıurfa'da güçsüz halde bulunan görme engelli turnaya, yaban hayatı kurtarma merkezinde 4 yıldır özel bakım yapılıyor.

07.10.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-11:14) Görme Yetisini Kaybeden Turna İçin 4 Yıldır Özenle Bakılıyor

Şanlıurfa'da Görme Yetisini Kaybeden Turna

Şanlıurfa'da, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 4 yıldır güçsüz ve gözleri görmeyen bir turnaya özel bakım yapılıyor.

Turnanın Hikayesi

4 yıl önce, kentin kırsal alanlarında vatandaşlar tarafından zayıf halde bulunan turna, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

Veteriner hekimler, turnanın gözlerinin görmediğini tespit etti ve yapılan tedavi girişimlerine rağmen turnanın görme yetisi geri kazanılamadı.

Özenle Bakım Alıyor

Yalnız başına doğada yaşayamayacağı belirlenen turnaya, merkezdeki görevliler tarafından sürekli olarak beslenerek bakım yapılıyor.

Veteriner Hekim Uğur Özbay, "Turna kuşu oldukça özel bir varlık. Yıllar içinde birçok hayvanı tedavi edip doğaya saldık ama bu turna bizimle kalmayı sürdürüyor." dedi.

Turnanın Korunması Gerekiyor

Uğur Özbay, turnanın doğaya salınmasının uygun olmayacağını belirterek, "Bu hayvan tek başına yaşam mücadelesi veremezdi. Ayrıca, doğal hayatta yırtıcıların ve kaçak avcıların hedefi olma riski taşıyordu." ifadesini kullandı.

Bebeğimiz Gibi

Turnaya bakan ekip, beslenme sırasında daha sakin bir alana alıp, kuşun yemini bulması için ona yardımcı oluyor. Özbay, "Turna, bir çocuğumuz gibi. Onun yediğinden emin olmadan beslenmeyi sonlandırmıyoruz." dedi.

Şanlıurfa'daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 4 yıl önce güçsüz ve...

Şanlıurfa'daki Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne 4 yıl önce güçsüz ve görme yetisini kaybetmiş şekilde getirilen turnaya görevliler tarafından özenle bakılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal