Görme Engelli Spiker Ertuğrul Toprakçı'nın Golbol Heyecanı

Ertuğrul Toprakçı, golbol müsabakalarını izleyicilere anlatan %90 görme engelli spikerimizdir.

27.10.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-11:38) Görme Engelli Spiker Ertuğrul Toprakçı'nın Golbol Heyecanı

Görme Engelli Spor Spikeri Hayallerine Kavuştu

Golbol karşılaşmalarını heyecanla anlatan %90 görme engelli spiker Ertuğrul Toprakçı, başarı hikayesiyle dikkat çekiyor.

Görme Engelini Aşarak Spikerlik Yapan Toprakçı

Ordu'da yaşadığı bir sağlık sorunundan sonra görme yetisini büyük ölçüde kaybeden 23 yaşındaki Ertuğrul Toprakçı, %10 görme kabiliyetiyle Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu aracılığıyla golbol müsabakalarını izleyiciye aktarıyor.

Gözlem ve Destekle Maçları Anlatıyor

Toprakçı, maç öncesi takım oyuncularının yerleri hakkında bilgi alarak, kendisi için özel hazırlanan büyütülmüş ekran üzerinden oyun ve oyuncuları takip ediyor. Reji operatöründen zaman zaman destek alarak anlatımını sürdürüyor. Toprakçı, "Görme engelimin dezavantajlarını biliyorum ama önüme konulan monitöre yakın bakarak, görebileceğim büyüklüğü sağlayıp maçı anlatmamı kolaylaştırıyorlar" diyor.

Futbol Tutkusu ve Golbol Seçimi

Çocukluğundan beri futbola ilgi duyan Toprakçı, golbol spikerliği hayalini gerçekleştirmiş. Geçmişte UEFA'nın maçlarını seslendiren Toprakçı, golbolun kendisi için en uygun spor dalı olduğunu ifade ediyor. "Futbol maçlarını çok anlatmak isterim ama 22 kişi ile oynanıyor. Golbol ise üçer kişilik takımlarla oynandığı için benim için daha ideal. Aynı zamanda sporcu olduğum için anlatmak keyifli" diyor.

Hayata Dair Mücadelesi

Görme yetisini kaybetmesine rağmen hayattan vazgeçmeyen Toprakçı, öğrenim hayatına da devam etti. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve pedagojik formasyon aldı. İlkokul çağında başlayan mücadelesini sürdürerek birçok alanda kendini geliştirdi.

Ertuğrul Toprakçı, "Her şeye rağmen hayata tutunmayı ve hayallerimi gerçekleştirmeyi sürdüreceğim" diyerek azmini vurguluyor.

Görme engelli sporculardan oluşan takımların mücadele ettiği golbol müsabakaları, yüzde 90 görme...

Görme engelli sporculardan oluşan takımların mücadele ettiği golbol müsabakaları, yüzde 90 görme engelli spor spikeri Ertuğrul Toprakçı tarafından izleyiciye anlatılıyor. Toprakçı, yüzde 10 görme kabiliyetiyle golbol karşılaşmalarının heyecanını, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bu sporla ilgilenenlere de yaşatıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal