Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'nın Hedefi Dünya Kupası

Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı, yeni yeteneklerle Hindistan'da düzenlenecek Dünya Kupası'na hazırlanıyor.

20.10.2024-11:26 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-11:26) Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'nın Hedefi Dünya Kupası

Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı, Yeni Yeteneklerle Başarı Arayışında

Türkiye Şampiyonası'na katılan Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı, 2024'te Hindistan'da ilk kez düzenlenecek Dünya Kupası'nda temsil edilmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

CEM ALİ KUŞ - Türkiye Şampiyonası'na yeni oyuncular ekleyen milli takım, uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek sevinç yaşatmayı amaçlıyor. 2023 yılında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından oluşturulan milli takım, kadrosunu oluşturmak için Erzurum ve Adana'da düzenlenen kampların ardından Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada oyuncularını gözlemledi.

Türkiye Şampiyonası’nda 56 Sporcu Yarıştı

Bu yıl ilki yapılan şampiyonada, tamamı görme engelli kadın sporcuların katıldığı etkinlikte 6 kulüpten 56 sporcu, milli takıma seçilmek için "zilli top" ile mücadele etti.

Federasyon yetkililerinin takibinde geçen bu şampiyonada, milli takım antrenörü Can Kasapgil ve teknik ekip tarafından belirlenen 8 oyuncu ve 2 kaleci ile birlikte yeni yeteneklerin de kadroya dahil edilmesiyle takım, Dünya Kupası hazırlıklarına devam edecek.

Hedef, Dünya Kupası'nda Başarı Elde Etmek

Kasapgil, AA muhabirine verdiği demeçte, görüşmeler sonunda gördüğü yetenekli sporcuları kamp dönemlerine davet ederek nihai kadroyu oluşturacaklarını belirtti. Kasapgil, "Uluslararası düzeyde görme engelli kadın futbolunu Türkiye'de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz," dedi.

Şampiyona katılımından memnun olduğunu dile getiren Kasapgil, "Bu şampiyona, sadece 6 kulübün katıldığı bir etkinlikti. Buna rağmen 56 sporcu, çok iyi bir sayı. Gelecek süreçte kulüp ve sporcu sayısının artacağına inanıyorum," şeklinde konuştu.

Gelecek İçin Umut Verici Planlar

Kasapgil, şampiyona sayesinde yeni yüzler tanıma imkanı bulduklarını, bu sayede hepsi yetenekli birçok oyuncuyu değerlendireceklerini sözlerine ekledi. "Bugüne kadar hiç karşılaşmadığım sporcuları izleme fırsatı buldum. Onları da ilerleyen dönemde değerlendirmiş olacağız," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gelecek yıl Hindistan'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kasapgil, "Amacımız her zaman şampiyonluk. Bunun için çok çalışıyoruz," dedi. Ayrıca, görme engelli kadın futbolunun paralimpik oyunlarında yer alması için 12 ülkenin milli takım antrenörleri olarak imza topladıklarını iletti ve 2028 yılında bu hedefin gerçekleşmesi için mücadele ettiklerini belirtti.

Son olarak, dünya genelinde kadın futbolunun yeni yeni geliştiğini ve Türkiye'de de bu yönde çalışmalar yürütüldüğünü ekledi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda kadrosuna yeni oyuncular katan...

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda kadrosuna yeni oyuncular katan Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı, gelecek yıl Hindistan'da ilk defa yer alacağı uluslararası organizasyon olan Dünya Kupası'nda Türkiye'ye sevinç yaşatmak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal