Görme Engelli Kadın Futbolcu Gülşah Aktürk'ten Uluslararası Hedefler

Görme Engelli Kadın Futbol Takımı'nın milli oyuncusu Gülşah Aktürk, dünya şampiyonası hedefliyor.

19.10.2024-14:17 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-14:17) Görme Engelli Kadın Futbolcu Gülşah Aktürk'ten Uluslararası Hedefler

Görme Engelli Kadın Futbolcudan Uluslararası Hedefler

Görme Engelliler Türkiye Kadın Futbol Şampiyonası'nda "gol kraliçesi" unvanını kazanmış olan 28 yaşındaki Gülşah Aktürk, uluslararası alanda başarı elde etmeyi hedefliyor.

Şampiyonluktan Uluslararası Arenaya

Adana Görme Engelliler Spor Kulübü’nde futbol kariyerine devam eden Gülşah Aktürk, Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye Kadınlar Futbol Şampiyonası'nda birinci olarak, toplamda 6 gol atarak "gol kraliçesi" unvanını elde etti. Aktürk, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı ile elde ettiği altın madalyanın ardından, futbol alanında da benzer başarıları hedefliyor.

Milli Takım Hedefi

Gülşah Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Görme Engelli Kadın Milli Futbol Takımı'nın kurulmasıyla birlikte golboldan futbola geçiş yaptığını belirtti. Aktürk, milli takımın bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "En büyük isteğimiz futbolun paralimpik olimpiyatlarında yer almasıdır. 2025 yılında Hindistan'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz," dedi.

Futbolda Tarihe Geçmek İstiyor

Aktürk, "Futbolda da tarihe geçmek istiyorum. Golbol farklı bir branştı; futbol çok daha zor ve farklı. Golbolda elde ettiğimiz başarıyı futbol alanında da tekrarlayıp, ülkeme bir ilki daha kazandırmak istiyorum," ifadelerini kullandı. Gülşah, "En azından kürsüde olabilmek bizim için büyük bir gurur olacaktır," şeklinde sözlerini tamamladı.

Görme Engelliler Türkiye Kadın Futbol Şampiyonası'nda Adana Görme Engelliler Spor Kulübü forması...

Görme Engelliler Türkiye Kadın Futbol Şampiyonası'nda Adana Görme Engelliler Spor Kulübü forması altında şampiyonluk yaşayan Gülşah Aktürk, milli takımla uluslararası arenada başarı kazanmak istiyor. 7 numaralı Siyah formasıyla Aktürk, çıktığı müsabakalarda attığı 6 gol ile gol kraliçesi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal