Görevi Fahrettin Koca’dan devraldı: Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan teşekkür mesajı

Fahrettin Koca’nın yerine yeni Sağlık Bakanı olarak atanan Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür mesajı gönderdi.

02.07.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 02.07.2024-09:33) Görevi Fahrettin Koca’dan devraldı: Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan teşekkür mesajı

Kabine’de artık Sağlık Bakanı olarak yer alacak olan Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından görevlendirilmesiyle ilgili bir paylaşımda bulundu.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan teşekkür mesajı

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Memişoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle."

Kemal Memişoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Memişoğlu, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı'nı tamamladı.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi'nde Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi'nde görev yaparak önemli deneyimler kazandı.

Görevi Fahrettin Koca’dan devraldı: Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan teşekkür mesajı

2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Başasistanlık yapan Memişoğlu, 2002'nin sonunda PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atandı. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Profesör unvanını aldı.

2007 yılında Beykent Üniversitesi'nde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009'da tamamlayan Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptı. 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı ve 2014-2016 yılları arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 6 Ekim 2016'da İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok bilimsel makalesi bulunmaktadır

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal