Enteresan fotoğraflar, fotoğrafların ardındaki sırlar, photoshop harikası fotoğraflar, fotoğraf çekiminin püf noktaları galerimizde.
Gördüğünüzde hayranlıkla baktığınız 12 enteresan fotoğrafın ardındaki sır
Gördüğünüzde büyük bir bir beğeniyle baktığınız fotoğrafların kamera arkalarını sizler için derledik. içlerinde öyle ilginç görüntüler var ki, gülmemek, şaşırmamak mümkün değil!
Özellikle sosyal medyada gördüğümüzde hayran kaldığımız ne çok fotoğraf var değil mi?
Hatta zaman zaman kıskandığımız, şaşırdığımız, “kesin bu kare için ne çok uğraşmışlardır” dediğimiz…
Peki hiç düşündünüz mü bu fotoğraflar nasıl çekiliyor? arkasındaki yaratıcı kim? biz de sizler için bu fotoğrafların kamera arkası görüntülerini derledik.
Aralarında öyle ilginç enstanteneler var ki bir yandan şaşırıp bir yandan insanların düştükleri duruma güleceksiniz. işte o karelerden bazıları…
Fotoğraf çekiminin püf noktaları
Fotoğraf çekim teknikleri özellikle fotoğraf çekmeye yeni başlayanların merak ettikleri konulardır. hızlı bir şekilde profesyonel fotoğrafçılığa adım atmak ve diğer fotoğrafçılara yetişmek isteyenler genellikle fotoğraf çekmenin püf noktalarını öğrenerek işe başlarlar.
Öncelikli olarak fotoğraf çekme tekniklerinin her fotoğrafçı için işe yarar yöntemler olduğunu ancak fotoğrafçılık eğitimi almadan bazı konuların teorikten öteye gitmediğini bilmekte fayda var. ancak yine de bu püf noktalarını öğrenerek fotoğrafçılığa başlamak isteyenler için öneriler...
Fotoğraf nasıl çekilir diye araştırma yapmadan önce makinenizi nasıl tutmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. makineyi doğru bir şekilde tutmak fotoğraf teknikleri uygulanırken önemli adımlardan biridir.
Fotoğraf makinesi boynunuza asılı bir şekilde durmalıdır ve makinenizi göbek hizasında taşımanız gerekir. çekim yaparken de öncelikle sol el avuç içi yukarı bakacak ve öne doğru açılarak makine denge noktası avuç içine tam oturtulmalıdır.
Parmaklarınızı çok sıkmadan sağ elinizle makinenizin sağ tarafını kavramanız gerekir. ardından çekeceğiniz konuya yönelerek sağ gözünüzü bakaça yanaştırmalı ve iyi bir kompozisyon ayarlamalısınız.
Bedeninize sağlam bir duruş vermek için bir yere yaslanmanız gerekebilir. çömelerek fotoğraf çekmek sakıncalıdır, vücudunuzun dengesi bozulur. bu durumda yere diz dayayarak fotoğraf çekebilirsiniz.
Fotoğraf çekim teknikleri arasında en önemlilerden biri pozlandırmadır. pozlandırma, ışığı makine aracılığı ile kaydetme işlemidir. doğru bir pozlama ayarı için diyafram ve enstantaneyi iyi kullanmak gerekir. ışığın sensöre ya da filme ne kadar sürede gireceğini enstantane, ne miktarda gireceğini ise diyafram belirler. dengeli bir şekilde kullanılan bu iki öğe doğru pozlamayı sağlar.
Dijital makinelerde otomatik ayar yapabilirsiniz ancak iyi bir fotoğrafçı olmak istiyorsanız ayarlarınızı kendiniz düzenlemelisiniz.
Öğrenme sürecinde ise eşderğerlik yasasından yararlanabilirsiniz. ışığn makineye giriş şiddeti olan diyafram ne kadar artırılırsa ışığın makineye giriş süresi olan enstantanenin de o kadar artırılması gerekir.
Enstantane arttıkça ışık daha az sürede içeri girer ve doğru fotoğraflar çekilir.