Google Chrome OS 102 özellikleri nelerdir? Google, yeni işletim sürümünü yayınladı

Dünyanın lider arama motoru Google, işletim sistemi yeni Google Chrome’un yeni işletimi sürümünü yayınladı. Google Chrome OS 102 adıyla çıkacak olan yeni sürümün özellikleri merak ediliyor. Peki Google Chrome OS 102 özellikleri nelerdir? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

29.05.2022-14:09 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-14:09) Google Chrome OS 102 özellikleri nelerdir? Google, yeni işletim sürümünü yayınladı

Dünyanın lider teknoloji devlerinden birisi olan Google, Mayıs ayının başında düzenlenn I/O 2022 geliştirici konferansında Android 13 işletim sistemini tanıtmıştı. Dünya devi Google’ın arama motoru Google Chrome’un yeni sürümü olan Google Chrome OS 102 sürümü yayınlandı. Bu gelişme sonrasında Google Chrome OS 102’nin özelliklerini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor.

Google Chrome OS 102 özellikleri nelerdir?

Yeni çıkan Google Chrome OS 102 sürümünde birkaç yeni özellikle birlikte kullanıma sunuldu. Google Chrome OS 102, harici araştırmacılar tarafından Google’a bildirilen 32 güvenlik düzeltmesini barındırıyor. Google şirketi, Windows, Mac ve Linux cihazlarında tarayıcı için yeni sürümü başlattı.

Yeni Google Chrome sürümüyle beraber USB-C kablo uyarıları, büyütme ve kaydırma iyileştirmeleri gibi yeni özellikler Google Chrome ile uyumlu hale geldi. Buna göre Chromebook’larla uyumlu olarak kullanılan USB-C kablosunun ekranları desteklemesi durumda geri bildirim yapacak. Bu özellik, USB4 veya Thunderbolt özellikli 11. veya 12. nesil Intel Core CPU’lara sahip Chromebook’larda mevcut olacak.

Google Chrome yeni sürüm

Google’ın Google Chrome OS 102 sürümü hakkındaki açıklamalarında şu şekilde yer aldı:

’’Şu anda, yerleşik büyüteç özelliği bölünmüş bir ekran oluşturur: alt yarısı standart ekranınız, üst yarısı ise ekranınızın yakınlaştırılmış sürümüdür. Bu, özellikle görme bozukluğunuz varsa ve ekranınızın yalnızca bir bölümünü yakınlaştırmak istiyorsanız yararlı.’’

Google, Google Chrome OS 102 sürümüyle birlikte sekmeleri anında yeniden düzenlemek için yeni klavye kısayolları geldi. Klavyede bir sekmeyi taşımak için Windows’ta “Ctrl + Shift + Sayfa yukarı veya aşağı“, macOS’ta “Ctrl + Shift + fn + yukarı veya aşağı ok” kısayolları kullanıma eklendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal