Gökyüzünün kanatlı kahramanı ilk atışını yaptı: ANKA-3 hedefi tam isabetle vurdu

TUSAŞ üretimi ANKA-3, test uçuşlarındaki başarısını sürdürüyor. ROKETSAN’ın geliştirdiği TEBER-82 Güdüm kitiyle atış testleri gerçekleştiren ANKA-3 hedefi tam 12’den vurdu. İşte detaylar…

21.09.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 21.09.2024-09:42) Gökyüzünün kanatlı kahramanı ilk atışını yaptı: ANKA-3 hedefi tam isabetle vurdu

ANKA-3 testleri başarıyla geçiyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3, askeri kullanım için silah taşıma kabiliyeti kazandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlk uçuşunu 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştiren insansız hava aracı (İHA), mühimmat montaj faaliyetleriyle taarruz yeteneklerini güçlendiriyor. Kanat altına ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-82 Güdüm Kiti yerleştirilen ANKA-3, ASELSAN’ın ürettiği Aselflir 500 Elektro Optik Kamera ile donatıldı.

Başarılı Atış Testi

ANKA-3, mühimmatlı taksi ve mühimmatlı uçuş testlerinin ardından atış testi için hazır hale geldi. Mürted Hava Üssü’nden sabah 08.30’da kalkışını gerçekleştiren ANKA-3, Acıkır Atış Sahası'na ulaştı ve hedefe atışını başarıyla tamamladı. Bu önemli test, ANKA-3’ün gelecekteki operasyonel kabiliyetleri için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gökyüzünün kanatlı kahramanı ilk atışını yaptı: ANKA-3 hedefi tam isabetle vurdu

Taarruz ve İstihbarat İçin Görev Yapacak

Yaklaşık yedi ton kalkış ağırlığına ve turbofan motorla donatılan ANKA-3, test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından 40 bin feet irtifada uçabilecek ve 0.7 mach sürate ulaşabilecek. Keşif, gözetleme ve istihbarat amaçlarının yanı sıra taarruz görevleriyle de kullanılacak olan ANKA-3, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni nesil insansız hava aracı olarak öne çıkıyor.

ANKA-3'ün İlk Atışı: Göğün Kahramanı Sahada

ANKA-3, ROKETSAN’ın geliştirdiği TEBER-82 Güdüm Kiti ve ASELSAN’ın ürettiği Aselflir 500 Elektro Optik Kamera gibi ileri teknolojilere sahip donanımlarıyla dikkat çekiyor. Mühimmatlı atış testini başarıyla tamamlayan ANKA-3, operasyonel sahada Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal