Göğüs Röntgeninden Hastalık Teşhis Eden Yapay Zeka!

Yapay zekâ, sağlık alanındaki çalışmalarıyla başarıya imza atıyor! Göğüs röntgenlerindeki ortalama raporlama süresi, yapay zekâ kullanımıyla geliştirilen başarılı sistem sayesinde 11 günden 3 güne kadar indirildi.

29.05.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-12:02) Göğüs Röntgeninden Hastalık Teşhis Eden Yapay Zeka!

Yaşantımızı kolaylaştıran yapay zekâ bu sefer sağlık sisteminde etkili bir rol oynamaya hazırlanıyor. Göğüs röntgenlerindeki uzun raporlama süresinin çözümü yapay zekâ kullanılarak aşılacak.  Geliştirilen başarılı sistem sayesinde ortalama rapor süresi 11 günden 3 güne kadar azaldı.

İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden King's College London'un araştırmasına göre yapay zekâ sistemi 500 bin yetişkinin göğüs röntgeni verisi ile geliştiriliyor. Acil durumu olan vakaların tespit edilmesinde rapor süresini kısaltan bu sistem tıp dünyasında önemli bir gelişme olarak kayda geçiyor.

RAPORLAMA SÜRESİ 3 GÜNE İNGİRGENDİ

Göğüs röntgenlerinin raporlanmasında yüksek bir ivme yakalayan yapay zeka sistemi simülasyon testini başarı ile geçti. Raporlama süresini 3 güne indirerek başarılı bir olaya imza attı.

YAPAY ZEKA SİSTEMİ NASIL BİR KOLAYLIK SAĞLIYOR

King's College London araştırmacıları tarafından geliştirilen bu yapay zekâ sistemi rutin bir şekilde çekilen göğüs röntgenlerini, ciğerleri, kalp, kemikler ve yumuşak dokuların durumunu izlemek ve bu organlardaki sıra dışı durumları teşhis etmek için kullanılıyor.

Geliştirilen bu sistem sayesinde yapay zekâ göğüs röntgenlerindeki görsel kalıpları yorumlayabiliyor ve hastanın durumunun acil olup olmadığını algılayarak olağan durum ile ilgili önerilerde bulunuyor.

Rapor süresini düşürmesi sayesinde hastaların hızlıca en doğru tedaviye erişmelerini sağlıyor.

Araştırmacılar, yapay zekâ sistemi sayesinde raporlama gecikmelerinin ortadan kalkacağını ve durumu acil olan hastaların erken teşhis ile daha hızlı bir biçimde tedavi edileceğinin altını çiziyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal