Göğüs ağrısı şikayetiyle gitti ölümden döndü: Beyni dondurularak hayatta kaldı

Hastaneye göğüs ağrısı şikayetiyle giden ancak sıra beklerken kalp krizi geçiren Mehmet Göçer, çok organ yetmezliği yaşarken beyni dondurularak hasarsız şekilde hayata döndürüldü.

03.08.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-11:05) Göğüs ağrısı şikayetiyle gitti ölümden döndü: Beyni dondurularak hayatta kaldı

İstanbul’da mucize gibi bir olay yaşandı. İstanbul'da yaşayan 23 yaşındaki Mehmet Göçer, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastanede sıra beklerken aniden yere yığılan Göçer'e yapılan acil müdahalede kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. 

Kalbi 30 dakika boyunca durdu

Akşam’da yer alan habere göre; Kalbi duran Göçer'e 30 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Yeniden hayata döndürülen ancak bilinci kapalı olan genç adam, solunum cihazına bağlandı ve Ankara'ya sevk edildi.

Doç. Dr. Savaş Sarıkaya, Göçer'in durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Hasta geldiğinde bilinci kapalıydı ve entübe edilmişti. Hızlı bir şekilde balon ve stentleme işlemi yaparak kalp damarını açtık."

Göğüs ağrısı şikayetiyle gitti ölümden döndü: Beyni dondurularak hayatta kaldı

Beyni 72 saat boyunca donduruldu

Anestezi Uzmanı Uğur Altan Işık ise tedavi sürecini şu sözlerle anlattı: "Mehmet, beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşamıştı. Üç gün boyunca uyutularak hipotermi adı verilen beyin soğutma tedavisi uygulandı. Özel bir cihazla beyni 72 saat boyunca 32-33 dereceye kadar soğuttuk ve ardından kademeli olarak ısıttık. Şu an karaciğer, böbrek ve beyin fonksiyonları iyi durumda."

Yoğun bakımdan altıncı günde çıkan Mehmet Göçer, yaşadığı süreci şöyle dile getirdi: "Kalp krizi geçiriyormuşum, ben klima çarpması sandım. Şu an iyiyim. Bundan sonraki hayatımda sağlığıma daha dikkat edeceğim."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal