Hem ekşi hem de tatlı tarifleri bir arada kullanarak yapabileceğiniz glutensiz yaban mersinli kek yapmaya ne dersiniz. Mutfağınızın bu kekten sonra harika kokacağına eminiz.
MALZEMELER
*½ su bardağı kurutulmuş yaban mersini
*1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
*½ su bardağı esmer şeker
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 adet yumurta
*1 paket vanilya
*1/2 paket kabartma tozu
*½ çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı tereyağı (muffin kapları için)
ÜZERİ İÇİN
¼ su bardağı esmer şeker ½ su bardağı toz badem 1 tatlı kaşığı tarçın
NASIL YAPILIR?
Bir kabın içinde yumurta ve esmer şekeri mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın. Daha önceden çıkarttığınız tereyağını ekleyin ve karıştırma işlemine devam edin. Hindistan cevizini, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından iki ayrı kaptaki malzemeleri birleştirerek bir spatula ile birbirine yedirin. Muffin kaplarının içini tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı muffin kaplarının yarına gelecek şekilde paylaştırın. Ardından üzerlerine yaban mersinlerini ekleyin. Daha sonra toz badem, esmer şeker ve tarçını karıştırın ve yaban mersininin üzerine dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Hazır olan muffinleri ılıklaştıktan sonra kalıplarından çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun.