Giresun'da Yatırımlar ve Gelecek Vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Giresun'daki yatırımlar ve gelecek projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

20.10.2024-00:04 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-00:04) Giresun'da Yatırımlar ve Gelecek Vizyonu

Giresun'da Yatırımlar ve Gelecek Vizyonu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 17. Giresun Tanıtım Günleri'nde kıymetli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Giresun'a son 22 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, "Giresun'umuzda 446 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. 29 milyar liranın üzerinde yatırımı ve 14 binden fazla istihdamı harekete geçirdik." dedi.

Giresun Yatırımları ve İstihdam

Bakan Kacır, Giresun’da 22 yıl önce yalnızca bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu, şimdi ise Giresun’un dört OSB’ye sahip olduğunu ve beşincisinin de Şebinkarahisar’da kurulacağını duyurdu. Ayrıca, KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ’lerin sayısının 22 yıl öncesine kadar iki elin parmağını geçmediğini belirtti.

Gelecek Projeleri

Kacır, Giresun’a turizm alanında önemli yatırımlar yapılacağını ifade ederek, "Giresun Adası'nı turizme kazandıracağız. Cennet Vadisi ve Şah Yolu Kültür Rotası projemiz ile tarihi eserleri renove edeceğiz. Ayrıca, Dereli Kış Turizm Merkezi ile kayak aktivitelerini artıracağız." dedi.

Bakan Kacır'ın Vizyonu

Bakan, "Giresun'umuzun katma değerli üretimini hızlandıracak, yeni turizm ve imalat sanayi tesisleri kazandıracağız." dedi. Özellikle sağlık turizmi ve doğa turizmine yönelik yeni projelerin gündemde olduğunu belirtti.

Gençlere Çağrı

Kacır, Giresun'un gençlerine, Milli Teknoloji Hamlesi sürecine katılmaları için çağrıda bulunarak, "Gençlerimizin heyecanına, azmine ve gayretine ihtiyacımız var." dedi.

Konuşmasının ardından stantları ziyaret eden Kacır, vatandaşlarla bir araya geldi ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı'nda...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal