Gidilebilecek En Güvenli Ülkeler

Yaşam güvenliğimizden kuşku duyduğumuz dünyada, en iyi yaşanabilir ülkeler hangileridir? Gidilebilecek en güvenli ülkeler hangileridir? Merak ediyor musunuz?

16.06.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:29) Gidilebilecek En Güvenli Ülkeler

Dünyamızda insanlar, savaş, terör, şiddet, sağlık sorunları, çevre kirliliği, doğal afetler, ulaşım güvensizliği gibi pek çok sorun yaşamaktadır. Yapılan araştırmalara göre gidilebilecek en güvenli ülkeler ve araştırmalar devamda yer alacaktır.

Gidilebilecek en güvenli ülkeler konusunda üç önemli araştırma incelendi: Bu araştırmaları yapanlar: Seyahat Sigortası Karşılaştırma Sitesi Insurly, Londra’da bir enstitü ve Global Finance Dergisi’dir.

Bu araştırmalarda, savaş, terör, askeri çatışma olasılığı, güvenliğe yönelik tehdit düzeyi, ekonomik gelişme düzeyi ve doğal afet olasılığı gibi kriterler incelenmiştir.

Seyahat Sigortası Karşılaştırma Sitesi Insurly’in Araştırması

Seyahat Sigortası Karşılaştırma Sitesi Insurly’in araştırmasına göre gidilebilecek en güvenli ülkeler hangileridir?

Seyahat Sigortası Karşılaştırma Sitesi Insurly’in yaptığı araştırmalar sonucu: dünyanın gidilebilecek en güvenli ülkeleri içinde ilk üç sırada yer alan ülkeler: İsviçre, Singapur ve Norveç’tir. Araştırmada 180 ülke incelenmiştir. Araştırmada, şiddet, sağlık, çevre kirliliği, doğal afetler, ulaşım güvenliği gibi kriterler incelenmiştir. Bu araştırmaya göre Türkiye bu kriterlerde 69’uncu sırada yer almaktadır.

Londra’da Bir Enstitünün Araştırması

Londra’daki Enstitü’nün araştırmasına göre gidilebilecek en güvenli ülkeler hangileridir?

Londra'da bir enstitünün yaptığı araştırmaya göre, ilk sırlarda 10 İskandinav ülkesi bulunmaktadır. Dünyanın en güvenli 23 ülkesi şunlardır:

1. Singapur: Bir Asya şehir devletidir. Kişisel özgürlük endeksinde alt sıralarda kaldığı halde, güvenli yaşam konusunda sıralamaya girmiştir.

2. Lüksemburg: Avrupa’da yaşanabilen en güvenli ülkelerden biridir. Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olduğu halde en zengin ülkelerinden biridir. Kişi başına düşen milli geliri, 80 bin doların üzerindedir. Refah seviyesi oldukça yüksektir. Suç oranı oldukça düşüktür

3. Japonya: Teknolojik alanda oldukça gelişmiş bir ülkedir. Bir ada ülkesidir. Yaşam standardı ve ada ülke olduğu için huzurlu, güvenli bir ülkedir.

4. İzlanda: Avrupa’nın Kuzeyinde yer alan İzlanda, pek çok araştırmaya göre en güvenli ülkelerden biridir.

5. Danimarka; Bir, Doğu Avrupa ülkesi olan Danimarka, güvenli yaşanılar ülkelerden biridir.

6. Norveç: Yaşam standardının oldukça yüksek olduğu Kuzey Avrupa ülkesidir. Yaşam güvenliği açısından, en güvenli ülkelerden biridir.

7. Almanya: Yüksek terör tehdidine rağmen dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Güçlü bir ekonomiye sahiptir. İşçi hakları ve sosyal hakların en iyi olduğu ülkelerden biridir. Kalabalık nüfusuna rağmen suç oranı düşüktür.

8. İsviçre: Yaşam refah seviyesi yüksek olan İsviçre insan yaşamı için en güvenli ülkelerden biridir.

9. Avusturya: Orta Avrupa’nın küçük ülkelerinden biridir. Avustralya, Avrupa'nın huzurlu ülkeleri arasında yer alır. Birçok yabancı kökenli insanın yaşadığı Avusturya’da suç oranı düşüktür. Milli geliri 40 doları aşmaktadır.

10. İsveç: Dünyanın en mutlu yaşayan insanların olduğu ülkelerden biridir. Ortaçağ’dan bu güne, bağımsız olan İsveç, barış içinde bir ülkedir. Yüksek milli gelire sahiptir. İsveç, suç oranının en düşük olduğu dünyanın en güvenli ülkeleri arasında, üst sıralarda yer alır.

11. Hong Kong: Hong Kong, dünyanın en güvenli yerlerinden biridir. Birleşmiş Milletler, Hong Kong’u bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

12. Hollanda: Avrupa’nın Kuzeybatısında yer alır. Dünyanın suç oranı düşük en güvenli ülkelerinden biridir.

13. Birleşik Krallık-İngiltere: Güvenli yaşamın olduğu ülkeler sıralaması içinde yer almaktadır.

14. Slovenya: Slovenya, huzur içinde yaşanabilen dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir.

15. İspanya: İspanya, güvenlik ve emniyette önem vermede dünyada ilk sıralarda yer alıyor bu nedenle dünyanın en güvenli ülkelerindendir.

16. İrlanda: İrlanda, daha önceleri terör olaylarıyla gündemdeydi. Şimdi dünyanın en huzurlu ülkelerinden biridir. Güvenli olmasının bir nedeni, bir ada ülkesi olmasındandır.

17. Malta: Malta, Akdeniz’de yer alan küçük bir ada ülkesidir. Dünyanın en güzel ve en güvenli ülkelerinden biridir.

18. Finlandiya: Finlandiya, dünyanın en iyi yönetildiği ülkeler sıralamasında en üst sıralamada yer alır. Dünya, güvenli yaşama standardında da ilk sıralarda yer alır.

19. Yeni Zelanda: Yeni Zelanda’da kişi başına düşen milli geliri, oldukça yüksek olan, zengin bir ada ülkesidir. Ülkede suç oranı düşüktür. Bir ada devleti olmasından da kaynaklı dünyanın en güvenli ülkelerinden birisidir.

20. Avustralya: Çok büyük bir alana sahip Avustralya’da nüfus oranı düşüktür. Ekonomik olarak güçlü bir ülkedir. Kişisel hak ve özgürlükler, sosyal yaşam hakları oldukça ileridir. Bir ada ülkesi olan Avustralya, dünyanın en güvenli ülkelerinden birisidir.

21. Polonya: Polonya, bir Doğu Avrupa devletidir. Güvenlikli ülkeler sıralamasında ilkler içinde yer alıyor

22. Kanada: Kanada, Kuzey Amerika kıtasında yer alan dünyanın en büyük alana sahip ikinci ülkesidir. Ekonomik yaşam standardı oldukça yüksektir.

23. Slovakya: Slovakya, Orta Avrupa’da bir devlettir. Güvenlik sıralamasında üst saralarda yer almaktadır.

Global Finance Dergisi’nin Araştırması

Global Finance Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre dünyanın gidilebilecek en güvenli ülkeler hangileridir?

Global Finance Dergisi’nin araştırmasına göre; dünyanın en güvenli ülkeleri. Aşağıda yer almaktadır. Bu araştırma; askeri çatışma olasılığı, ekonomik gelişme düzeyi, ülkede yaşayanların güvenliğine yönelik tehdit düzeyi ve doğal afet olasılığı gibi yaşam güvenliğine dayalı kriterler dikkate alınarak, 128 ülke listelenmiştir. Araştırma sonucu listenin başında, İzlanda yer almaktadır. Dünyanın gidilebilecek en güvenli ülkeleri şunlardır:

1. İzlanda

2. İsviçre

3. Finlandiya

4. Madeıra Adası / Portekiz

5. Avusturya

6.Norveç

7. Katar

8. Singapur

9. Danimarka

10. Yeni Zelanda

11. Kanada

12. Slovenya

13. İsveç

14. Çekya

15. İspanya

16.İrlanda

17. Estonya

18. Avustralya

19. Belçika

20. Almanya

Yapılan bu araştırmalarda görüldüğü gibi, ekonomik açıdan gelişmiş, refah düzeyi yüksek, demokrasisi güçlü İskandinav ülkeleri gibi ülkeler, en güvenli ülkelerdir. Aksi standartlara sahip ülkelerde ise güvenli yaşam zor olmaktadır. Bu nedenle bu tür ülkelerde yaşam tercih edilmekte, o yöne doğru bir göç yaşamak istenmektedir. Yani gidilebilecek en güvenli ülkeler sıralamasında, İskandinavya ülkelerdi ilk sıralarda yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal