Gıda Analizlerinde Hassasiyet: 1000'de 1 Tespiti

Ankara'daki laboratuvar, gıda analizlerinde '1000'de 1' hassasiyetle ürünlerdeki kusurları tespit ediyor.

14.10.2024-13:46 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-13:46) Gıda Analizlerinde Hassasiyet: 1000'de 1 Tespiti

Gıda Analizinde Yüksek Hassasiyet

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda yapılan analizlerde, '1000'de 1' oranındaki kusurlar bile tespit edilebiliyor. Laboratuvar Müdürü Yusuf Varlık, bu hassasiyetin ne anlama geldiğini ve analiz süreçlerini detaylandırdı.

Detaylar ve Süreçler

Varlık, gıda denetçi ekiplerinin alınan numunelerin kabul işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, numunelerin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gıda Kontrol Laboratuvar Sistemi'ne kaydedildiğini belirtti. Ardından, numuneler barkodlu şekilde labaratuvara sevk ediliyor.

Analiz Aşamaları

Laboratuvara gelen numuneler, ilgili birim sorumlusu tarafından işleme alındıktan sonra, başlangıç olarak çözümleme aşamasına geçiliyor. Cihazlara verilmeden önce bu aşama uygulandıktan sonra, ürünlerin uygun olup olmadığı değerlendiriliyor.

Uygun olmayan numuneler için tekrar çalışma yapıldığını aktaran Varlık, sonuç belirlendikten sonra ilgili firmaya itiraz hakkı tanındığını ifade etti.

Uluslararası Hizmet

23 bin 500 metrekare alana sahip olan laboratuvar, Türkiye'nin en donanımlı laboratuvarlarından biri olarak hizmet veriyor. Varlık, Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan, Kuzey İrlanda ve Polonya gibi ülkelerle de işbirlikleri bulunduğunu ekledi.

Analiz Süreçlerinin Önemi

Varlık, yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz gerçekleştirdiklerini belirtti. Laboratuvar, sürekli sterilizasyon işlemleriyle güvenli bir çalışma ortamı sağlıyor.

Bal ve Zeytinyağı Analizleri

Özellikle bal analizlerinde 14 farklı parametre, zeytinyağında ise karışım tespiti yapılabiliyor. %1 hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Varlık, denetimlerin yoğun tutulduğunu ekledi.

Varlık, son olarak et ve et ürünlerinde de detaylı analiz yapıldığını belirterek, teknolojik cihazların kimlik tespiti konusunda büyük bir rol oynadığını vurguladı.

Ankara'daki Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, basın mensuplarının ziyaretine açılırken...

Ankara'daki Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, basın mensuplarının ziyaretine açılırken, ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarlar tanıtıldı, analizlere ilişkin bilgi verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal