''Gezi Vandallığı'' Sözleri Ortalığı Karıştırdı: Mecliste Arbede Yaşandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında arbede yaşandı. Ak Parti Meclis Üyesi Abdulhakim Evin, ''Gezi Vandallığı'' dedi, ortalık karıştı. Ak Parti ve MHP üyeleri meclisi terk etti.

14.09.2024-13:03 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-13:03) ''Gezi Vandallığı'' Sözleri Ortalığı Karıştırdı: Mecliste Arbede Yaşandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bugün yapılan meclis toplantısında AK Parti ve CHP grup üyeleri arasında arbede çıktı. Yaşanan arbedenin, Ak Parti Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in ''Gezi Olayları'nı'' hatırlatması üzerine çıktığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısının üçüncü birleşimi, Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. Eylül ayının son toplantısında 5 yılı kapsayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT iş birliğindeki stratejik planlar konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı oy çokluğu ile ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.


''Gezi Vandallığı'' 

Ak Parti Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in, "Ülkemizde bazı talihsizlikler yaşadık. 2011'deki hükümetimizin stratejik planlarına ilişkin sebep sonuç ilişkisi ile bakarsak, 7 Şubat MİT krizi ve 2013'te gezi vandallığı yaşadık ki ekonomimize zararı 1,4 milyar dolar" sözleri sonrası mecliste ortalık karıştı.

Abdulhakim Evin'in, gezi Olaylarına ''Gezi vandallığı'' sözleri, CHP Meclis üyelerini sinirlendirdi.

CHP ve AK Parti'li meclis üyeleri arasında çıkan sözlü tartışma arbedeye dönüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, oturuma 5 dakika ara verdi. Aranın ardından meclis toplantısında konuşma yapan Tugay, "Bizler halkın oyları ile seçilmiş ve onları temsil eden insanlarız. Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Çünkü 5 sene yüz yüze bakacak insanlarız. 5 sene boyunca kentimiz ve şehrimiz ile ilgili karar verecek olan insanlarız. Bir hoşgörüye ihtiyacımız var. İnsanların hassasiyetleri vardır, belli konularda tepki gösterir" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Grup Başkan Vekili olarak eleştirilerimizi ifade ettik. Genç bir arkadaşımız haklı olarak ve haddini aşmayarak, siyaset dilini sertleştirmeyerek konuştu. Ayırmak için müdahale ettiğimiz CHP'li üzerimize yürüdü. 2 dakika genç bir kardeşimizin eleştirilerine tahammül edemezsek, bu kentin sorunlarını nasıl tartışacağız Bugün kentin en önemli belgesini tartışıyoruz. Bu belge, başkanın seçim döneminde vaat ettiklerinin mevzuata girmesidir. Bütçenin faaliyetleri ve gelecek 4 yıl boyunca bu planın faaliyetlerini görüşeceğiz. Kanuna işlenmiş stratejik planını görüşüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ak Parti ve MHP Üyeleri Meclisi Terk Etti

Ana gündemin tamamlanmasının ardından bu kez meclisin son maddesi olan gündem dışı konular kısmına geçildi. CHP'li Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe'nin CHP Genel Merkezi'nin yeni eğitim-öğretim yılı için yaptığı basın açıklamasını okumaya başladı. Ak Parti ve MHP grubu, basın açıklamasını daha önce dinlediklerini ve tekrar dinlemek istemediklerini dile getirdiler. CHP'li Gültepe'nin okumaya devam etmesi üzerine tansiyon tekrardan yükseldi. Başkan Cemil Tugay, herkesin süreye uymak şartıyla istediği gündem dışı konu hakkında konuşabileceğini söyledi. Gültepe'nin metni okumaya devam etmesinin ardından Ak Parti ve MHP'li üyeler salonu terk etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Eylül ayının son meclis toplantısında yaşanan arbede ve MHP,AK Parti üyelerin salonu terk etmesi üzerine açıklamalarda bulundu Tugay, "Meclis üyelerimizden ricam; önümüzdeki dönemde eleştiri anlamında ne söylenirse söylensin can kulağıyla dinlemeliyiz. Öfkelenmek, bugünkü tablonun oluşmasına katkıda bulunmaktır. Büyükşehir, başkanından tüm yönetimine kadar ayakları yere basan insanlardan oluşuyor. Çok nitelikli, çok özel meclis üyeleri görüyorum. AK Parti ve MHP grubunda da çok değerli arkadaşlarımız var ve gerçekten çalışıyorlar. İnsanlarımızın, şehrin sorunlarını çözme kararlılığından vazgeçmeyelim. Eleştirecek çok şey var, kendi öz eleştirimizi de yaparız" dedi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal