dünya yüzeyindeki sıcaklık hızla artıyor ve her yıl dünya çapında üretilen gıdaların üçte biri atılıyor . ancak, gezegenimize zarar veren atık miktarını en aza indirmeye çalışan insanlar var. satın alınanlar yerine düşen yapraklardan konfeti yaparlar ve okyanus atıklarını spor ayakkabılara dönüştürürler. bir öğrenci, patates nişastası ve sudan yapılmış ve 2 ay içinde ayrışacak ucuz ve dayanıklı plastik yapma fikriyle geldi. ayrıca ondan bulaşık ve paketleme yapabilirsiniz.
şampuan ve duş jeli dolum makineleri son zamanlarda çek cumhuriyeti'nde tanıtıldı. insanlar her seferinde yeni bir tane almak yerine boş şişelerini doldurabilirler.
Fransa 2016 yılında, süpermarketlerin yenilebilir yiyecekleri atmalarını yasaklayan bir yasa çıkardı. bunun yerine, satılmamış yiyecekleri yardım kurumuna bağışlarlar.
Adidas yılda geri dönüştürülmüş plastikten üretilen 11 milyon spor ayakkabı kullanmaktadır. her çift 11 plastik şişeyi yeniden kullanır.
bir mağaza plastik şişelerden yapılmış gömlekler satar ve nasıl yapıldığını gösterir.
Danimarka'da son kullanma tarihine yakın raf ömrüne sahip gıdalar veya% 30 -% 50 indirim ile hasarlı ambalajdaki ürünleri alabileceğiniz bir mağaza açıldı. dükkanın kazancı hayır kurumuna gidiyor.
Bazı manavlar, plastik ambalajlara alternatif olarak muz yaprakları kullanır.
Avrupa mağazaları sıradan etiketlerden meyve ve sebzelerde bulunan lazer markalarına geçiyorlar.
Belçika'daki bir mağazada, plastik bir şişe almak yerine bir kalıp sabun ve katı şampuanı kesebilirsiniz.
Çocuklarınızla yapabileceğiniz sıfır atık konfeti
“süpermarketimizdeki üzümler plastik kaplar yerine küçük kağıt torbalarda satılıyor”