Gevrek Simit Tarifi

Uygun fiyatı ve doyuruculuğu ile sabah öğünlerinin en yaygın tercihi olan simit tarifini sizler için derledik. İşte püf noktaları ile evde kolay simit tarifi…

16.01.2020-08:34 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-13:23)

Simidin toplumdaki yeri şüphesiz ki yadsınamaz derece de büyüktür. Hafta sonu kahvaltılarının aranılan lezzeti, mesaiye yetişmeye çalışanların yol arkadaşı, martı denilince zihinlerde beliren ilk imge... 

Uygun fiyatı ve doyuruculuğu ile sabah öğünlerinin en yaygın tercihi olan simit tarifini sizler için derledik. Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif sokak simidi aratmayacak! İşte püf noktaları ile evde kolay simit tarifi

EVDE KOLAY SİMİT TARİFİ

Simit için gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı ılık su

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 adet yumurta

- 1 paket maya

- 3,5 ila 4 su bardağı un

Üzeri için:

- Yarım çay bardağı su

- Yarım çay bardağı pekmez

- 1 kase susam

EV YAPIMI SİMİT NASIL YAPILIR?


- İlk olarak geniş ve derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şeker ilave ederek güzelce karıştırın.

- Ardından da içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine unu azar azar ilave edin.

- Hamurun tuzunu da ekleyerek iyice yoğurun ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.

- Hamurun üzerini streç film ile ya da nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

- Hamur mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatıp ikisini birbirine örgü biçimde sarın ve uçlarını birleştirin.

- Su ile pekmezi karıştırarak açın. 

- Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın.

- Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya sonrasında da susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine alın.

- 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25 ila 30 dakika kadar pişirin. 

EV YAPIMI SOKAK SİMİDİ TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

- Hamuru ne kadar ince rulo haline getirip sararsanız simit o kadar çıtır çıtır olacaktır.

- Susamları hafif kavurmak kokularının ve lezzetlerinin daha çok ortaya çıkmasını sağlar.

- Pişirdiğiniz ve fazla gelen simitleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayabilirsiniz.

- Dilediğinizde çıkarıp 200 derecelik fırında ısıtarak afiyetle tüketebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal