Geri kabul anlaşması nedir, şartları nelerdir? Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan Türkiye AB geri kabul anlaşması hakkında detaylı bilgiler

Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan geri kabul anlaşmasının ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Geri kabul anlaşması nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

23.05.2022-13:26 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-13:26) Geri kabul anlaşması nedir, şartları nelerdir? Avrupa Birliği (AB) ile imzalanan Türkiye AB geri kabul anlaşması hakkında detaylı bilgiler

Avrupa Birliği’nin yasadışı göçü engellemesi için yapılan bu anlaşma hakkında merak edilen araştırılıyor. Türkiye bu noktada transit ülke konumunda yer almaktadır. Bu durumda ülkemizde zaman zaman sorunlara yol açmaktadır. Geri kabul anlaşmasının ne olduğu hakkında bilgileri sizin için araştırdık. Peki, Geri kabul anlaşması nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Geri kabul anlaşması nedir?

Avrupa Birliği’nin yasadışı göçü engellemesi için yapılan bu anlaşmaya geri kabul anlaşması denmektedir. Bu belgeyi imzalayan ülkelerden gelen göçmenlerin ülkelerine iadeleri yapılmaktadır. Türkiye yasadışı göç yapan bir ülke değildir. Ancak birçok göçmen burayı kullanarak geçiş yapmaktadır. Bu da ülkemiz açısından sıkıntı yaratmaktadır. Göçmenlerin iadelerinin olabilmesi içinde ülkemizin de diğer ülkeler ile geri kabul anlaşması imzalamış olması gerekmektedir. Türkiye uzun yıllar kabul anlaşması imzalamak istememiştir.

Geri Kabul Anlaşması Nedir

Türkiye’nin hangi ülkelerle kabul anlaşması yaptı?

Türkiye’nin hangi ülkelerle kabul anlaşması yaptığı merak edilmektedir. Türkiye’nin geri kabul anlaşması yaptığı ülkeler şu şekildedir:

Suriye,

Kırgızistan,

Yunanistan,

Romanya,

Ukrayna,

Pakistan,

Nijerya,

Rusya,

Yemen,

Bosna Hersek,

Moldova,

Belarus,

Karadağ

Bu ülkelerle ikili kabul anlaşması yapılmıştır.

Geri Kabul Anlaşması Hangi Ülkeler İçin Geçerli

Türkiye’nin anlaşmayı fesih etme hakkı var mıdır?

Geri kabul anlaşmasının ardından ülkemizde bulunan göçmenler ülkelerine dönecektir. Anlaşmanın feshedilmesi durumu da bulunmaktadır. Vize muafiyeti yaşanması durumunda ülkemiz geri kabul anlaşmasını fesih edebilecektir.

Birçok kişi bu anlaşmanın imzalanmasından dolayı rahatsız olmaktadır. Anlaşmada yer alan “Türkiye’nin üçüncü ülke vatandaşları olan kaçakları kabul etmesi gerektiği” maddesi birçok kişinin tepkisine neden oldu.

YORUM YAZ..
Modal