Gerçek mühimmatlı tatbikata sert tepki: Askeri adımlar atarız

Güney Kore, sınırına yakın bir yerde gerçek mühimmatla askeri tatbikat düzenleyen Kuzey Kore’ye sert bir tepki gösterdi.

08.07.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 08.07.2024-11:48) Gerçek mühimmatlı tatbikata sert tepki: Askeri adımlar atarız

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore'nin sınır bölgesinde gerçek mühimmat kullanarak yaptığı tatbikatı "intihar histerisi" olarak nitelendirerek Seul'e sert tepki gösterdi.

Korkunç bir felakete sürükleyebilir

AA’da yer verilen habere göre; Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, Kim Yo-jong, Güney Kore'nin sınır bölgelerinde gerçek mühimmatla yaptığı askeri tatbikatları "kasıtlı olarak gerilimi tırmandırmak" olarak yorumladı. Kim, bu eylemlerin sonucunda Güney Kore'nin "korkunç bir felakete" sürüklenebileceğini ifade etti.

Gerçek mühimmatlı tatbikata sert tepki: Askeri adımlar atarız

Güney Kore hükümetini "iç politika krizinden kaçmak"la suçlayan Kim Yo-jong, savaş ilanına eşdeğer olarak değerlendirilebilecek adımlar atılması halinde Kuzey Kore'nin anayasal yetkileri doğrultusunda hareket edeceğini belirtti. Pyongyang yönetimi, Güney Kore'nin bu tür askeri faaliyetlerinin sürmesi durumunda "askeri adımlar" atacaklarını da vurguladı. Öte yandan Güney Kore Savunma Bakanlığı, sınır bölgelerinde gerçek mühimmatla düzenlenecek tatbikatların planlandığı şekilde devam edeceğini açıkladı, bu konuda herhangi bir geri adım atmama niyetini belirtti.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal