George Soros kimdir? George Soros nasıl zengin oldu? Ünlü milyarder George Soros'un serveti dudak uçuklattı!

Gezi davası sanıklarından Osman Kavala’nın yargılanması sırasında anılan isimlerden George Soros hayatıyla gündeme oturdu. George Soros’un kim olduğu merak konusu olurken araştırmalar yapılmaya başladı. Buna göre George Soros kimdir? George Soros’un serveti ne kadar? Gibi pek çok soru gündeme geldi.

29.04.2022-14:28 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-14:28) George Soros kimdir? George Soros nasıl zengin oldu? Ünlü milyarder George Soros'un serveti dudak uçuklattı!

Osman Kavala’nın Gezi davasında müebbet hapisle yargılanması sırasında adı anılan George Soros merak konusu oldu. Gündeme hızlı bir giriş yapan George Soros’un kim olduğu araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osman Kavala’nın davasında Soros adını anması, Geeorge Soros’u akıllara getirdi. George Soros kimdir? Soruna yanıt aranırken, Soros’un serveti de merak konusu oldu.

George Soros, Macar asıllı Amerikalı bir milyarderdir. Avrupa’nın en zengin insanları arasında gösterilir. Gezi davasında yargılanan Osman Kavala’ya Kızıl Soros denmesiyle birlikte George Soros adı da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala hakkında ‘Türkiye’nin Soros’u’ ifadesini kullanması gündemde bomba etkisi yaptı.

12 Ağustos 1930 tarihinde Budapeşte’de dünyaya gelen George Soros, Macar asıllı ABD vatandaşıdır. Macar Yahudisi olan Soros, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ailesiyle birlikte İngiltere’ye kaçmıştır. Soros, 1992 yılında meydana gelen Kara Çarşamba ekonomik krizinde bir günde 1 milyar dolar kazanmıştır. George Soros’un bir günde yaptığı bu kazanç, İngiliz Bankalarını Soyan Adam unvanını almasına neden olmuştur. Soros; döviz spekülatörü, hisse senedi yatırımcısı ve iş insanıdır. Arbitraj işlemleriyle servetini oluşturan George Soros’un pek çok üniversitede fahri doktorluğu bulunur. George Soros’un 8,6 milyar dolar serveti olduğu bilinmektedir.

George Soros

1991 yılında Sovyetlerin sağılmasının ardından Doğu Avrupa’da yaşanan ekonomik ve politik boşluktan yararlanmaya ve bu boşluğu doldurmaya uğraşmıştır. Soros, o bölgelere Birleşmiş Milletlerden daha çok yatırımda bulunmuştur. Açık toplum görüşünü benimseyen Soros, Libya ve Gürcistan gibi ülkelerde darbeleri desteklemiştir.

George Soros ayrıca Açık Toplum Vakıflarını kurmuştur. Bu vakfın Türkiye şubesi olan Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfı (OSIAF) 2001 yılında Bebek’te açılmıştır. 2022 yılındaki Irak Savaşı’nın başlamasından önce Türkiye’de Sabancı Üniversitesi’ne gelerek açıklamalarda bulunmuştur. Burada yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin stratejik konumu itibariyle en büyük ihracat ürününün ordusu olduğunu belirtmiştir.

Sorosçu terimi nedir?

Bu kelimeyi ilk kullanan kişi MHP Lideri Devlet Bahçeli’dir. Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı açıklamalarda; Kılıçdaroğlu’nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın neden hapiste olduğunu sormasına değinerek “Osman Kavala Sorosçu'dur. Selahattin Demirtaş teröristtir." Demiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal