Geniz Eti ve Bademcik Ameliyatı

Bademcik ve geniz eti sorunu hem solunum yolunda darlığa hem de sık enfeksiyonlara yol açmaktadır. Geniz eti ve bademcik ameliyatları hangi yaşlarda yapılır? Geniz eti ve bademcik ameliyatları hangi durumda gereklidir? Detaylar haberimizde...

09.05.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-14:03)

Bademcik ve geniz eti sorunu hem solunum yolunda darlığa hem de sık enfeksiyonlara yol açmaktadır. Bademcik ve geniz eti sorunu uyku bozuklukları, horlama, kulak enfeksiyonları ve işitme azlığı, eklemleri, kalp kapaklarını ve böbrekleri etkileyerek yüksek ateşe bağlı havale gibi hastalıklara sebebiyet vermektedir.  

ÇOCUKLARDA BADEMCİK VE GENİZ ETİ AMELİYATI

Op. Dr. M. Burak Üstün konuyla ilgili yaptığı açıklamada geniz eti ve bademciklerin alınmasına dair şunları kaydetti: ''Bademcik ve geniz eti çok büyük olup solunum yolunu daraltması durumunda horlama, uyku apnesi gibi belirtilere yol açarsa; Birbirini takip eden yıllarda her yıl 3 ve fazla sayıda bademcik enfeksiyonu geçirilmesinde, bademciğin sebep olduğu ateşli havale durumunda, tedaviye dirençli ve sık orta kulak enfeksiyonlarında gerekir.''

Geniz eti ve bademcik ameliyatlarının genelde 3 yaş ve sonrasında yapıldığını aktaran Op. Dr. M. Burak Üstün uyku apnesi veya işitme kaybı riski varsa yaş sınırının olmadığını vurguladı.

Açıklamalarına devam eden Üstün, ameliyatlarla ilgili ''Bu operasyonlar ağız içinden yapılır. Cerrahın tercihine göre bisturi, koter veya thermal welding yöntemleri sıklıkla kullanılır.'' diye ifade etti.

Ameliyat sonrası iyileşme dönemine dair bilgi paylaşımında bulunan Üstün, ''Bu operasyonlar hastayı yatağa bağlayan operasyonlar değildir. İlk 1-2 haftalık dönemde soğuk ve yumuşak gıdalarla beslenme önerilmektedir. Bu dönem sonrası hasta beslenmesi ve yaşamı normale dönmektedir.'' diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal