Geniz akıntısı Nasıl Geçer? Geniz akıntısına iyi gelen doğal çözümler

Geniz denilen bölüm, burnun arkaya doğru uzanan yerinde, boşluğun olduğu kısmı temsil eder. Geniz eti önemlidir; çünkü, bağışıklık sistemini geliştiren antikorları içerir. Aynı zamanda, virüs ve bakteri hususunda, vücudun mücadele etmesine, direnç göstermesine yardımcı olur. Peki geniz akıntısı nasıl geçer? Geniz akıntısını geçiren doğal çözümler neler? İşte detaylar...

04.08.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-14:19)

Sinüsler de burun çevresindeki kemik boşluklarıdır. Sinüslere doğru olan akıntı, geniz akıntısı şeklinde meydana gelir. Bu boşlukların fazla dolması tehlikelidir. O yönde, vücut mukus denilen bir salgı salgılarken, bunun birikmesi akıntı hissi yaratır. Bir buçuk litreden fazla şekilde üretilip, sirkülasyonu süren mukus akmaya başlar.

Geniz neden akar?

Geniz akıntısı nasıl geçer diye sorarsak, öncelikle, bunun sebepleri üstüne eğilmemiz sağlıklı olacaktır. Sinüzit, reflü gibi rahatsızlıklar, alerji, grip, nezle, soğuk algınlığı akıntının tetikleyicileri şeklinde işlev görebilirler.

Burnun iyi nefes alamaması, yabancı bir maddenin yutulması, ağza kaçan duman, is, toz, hamilelik, hormon düzensizlikleri vd. geniz akıntısını meydana getirebilir.

Geniz akıntısı nelerin belirtisini taşır?

Geniz akıntısı, ağrılı kulak enfeksiyonundan ötürü de gelişmeye başlamış olabilir. Genellikle, kimi belirtiler gösterir. Bunlar şöyle sıralanabilir:

-Boğazda yanma hissi

-Yutkunmada zorlanma hissi

-Boğazda kaşınma hissi

-Burnun kimi zaman tıkalı hissedilmesi

-Burundan akıntı gelmesi

Kuru öksürük / sürekli öksürük

Geniz akınıtısına iyi gelen doğal yöntemler

Geniz akıntısı nasıl engellenebilir?

-Geniz akıntısı nasıl geçer diye düşünürsek, bunu öncelikle bir uzmanla konuşmamız gerekir. Doktor kontrolünden geçmeyen bir geniz akıntısının üstüne temel sebebi bilinmeksizin konuşmak, bizi başka taraflara götürebilir.

-Geniz akıntısı nasıl geçer dersek, kimi durumlara fazlasıyla dikkat etmemiz gerekir. Bu durumların kimilerini başlıklar halinde sunmamız mümkündür:

-Kedi, köpek, kuş alerjisi olan kişiler, evde hayvan barındırmamaya özen göstermelidirler.

-Polen mevsiminde alerjisi bulunan insanlar dışarıya fazla çıkmamalıdırlar. Ama, herhangi bir hapşırma, akıntı olduğunda da hemen test için doktora gitmelidirler.

-Çiçeklerin yarattığı tozlaşma etkisi de genzi etkileyebilmektedir. Bu yüzden, çiçeklerle ilgilenirken de dikkat etmek gereklidir.

-Aşırı tozlu, toz toprak olan yerlerde çok vakit geçirmemek gereklidir.

-Baharatlı yiyecek tüketimi azaltılmalıdır.

Geniz akıntısını geçiren doğal çözümler

-Geniz akıntısı nasıl geçer diye düşündüğümüzde, kimi doğal yöntemlere de başvurmamız gerekebilir. Bu yöntemlerin kimileri de yardımcı olması açısından buraya eklenebilir:

-Geniz akıntısı, kışın meydana geldiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol limon sıkılmalı, taze sıkılmış portakal suyu içilmelidir.

-Geniz akıntısını gidermek bağlamında, sarımsak dövülüp, yoğurtla karıştırılarak yenilebilir.

-Geniz akıntısı için zencefil rendelenip, balla karıştırılıp yenilebilir. Yahut toz zencefil bir bardak suya karıştırılıp, hızla içilebilir.

-Elma sirkesi birçok konuda yarar sağladığı gibi, geniz akıntısında da yarar sağlamaktadır. Bir bardak suya atılan, bir tatlı kaşığı elma sirkesi, sürekli içildiğinde genzi temizleyecektir.

-Fesleğen, anason, nane, ada çağı, çam terebentin, lavanta gibi iddialı bitkisel yağlar da geniz akıntısına faydalı gelebilir. Ama, bu yağlardan yalnızca biri kullanılmalı; ondan iki damla damlatılarak karıştırılan su içilmelidir.

-Yeşil çayın demlenip, günde iki fincan tüketilmesi de geniz akıntısı için tavsiye edilir. Hatta, çay limonla beraber de kullanılabilir.

YORUM YAZ..
Modal