Gendime Pilavı Nasıl Yapılır?

Ülkemizin farklı yörelerinde pek çok geleneksel ve yerel yemek yapılmaktadır. Özellikle Türkiye'nin farklı şehirlerinde farklı şekilde yapılan pilav türleri de bu duruma örnek olarak verilebilir. Peki pilav çeşidi olan Gendime pilavı da bunlardan biri. Peki Gendime pilavı nasıl yapılır?

02.02.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-18:07) Gendime Pilavı Nasıl Yapılır?

Gendime Pilavı Tarifinin Malzemeleri:

2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)

1 su bardağı beyaz kuru fasulye (şeker fasulyesi)

500 gr. kuşbaşı kuzu eti

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı su

Gendime Pilavı Tarifi'nin Yapılışı:

Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasulyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın. Bir sonraki gün yıkanıp süzülen aşurelik buğday ve fasulye bir kenara alınır. Kuşbaşı etler tencereye eklenir. Üzerine yağ ekledikten sonra sürekli karıştırılarak 7-8 dakika boyunca sotelenir. 

İnce olarak kıyılan soğanlarla birlikte baharatlarda eklenerek yaklaşık 5 dakika kadar kavrulmaya devam edilir. Tencereye 3 su bardağı su ilave edildikten sonra tuzu ayarlanan pilav pişmeye bırakılır.

Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasulye eklenerek orta ateşte pilav pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekince kısık ateşte 8 dakika kadar pişirilir. Daha sonra altını söndürüp demlenmeye bırakılır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal