Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması-II: Gençlerin Fikirleri Öne Çıkıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerle sivil anayasa sürecini tartıştı ve görüşlerine değer verdiklerini vurguladı.

14.10.2024-13:27 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-14:59) Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması-II: Gençlerin Fikirleri Öne Çıkıyor

Gençlerin Görüşlerine Önem Veriyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen "Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması-II" programında önemli açıklamalarda bulundu. Bak, gençlerin sivil anayasayı tartışmasını istediklerini belirterek, onların fikirlerine ve görüşlerine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Bakan Bak'tan Anayasa Çağrısı

Bak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gençlerle birlikte ortak bir uzlaşı sağlayarak bir sivil anayasa oluşturma hedefinde kararlı adımlar attığını söyledi. Anayasa çalışmalarının ülkenin gündemi olduğunu vurgulayan Bak, "Sade ve toplumun taleplerini karşılayan bir sivil anayasa zorunludur. Bu çerçevede gençlerin düşüncelerine büyük bir ihtiyaç var" dedi.

İlk Buluşmanın Ardından İkinci Program

İlk buluşmanın Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirildiğini hatırlatan Bak, buradan çıkan raporların büyük önem taşıdığını belirtti. Bu ikinci programın ise, Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç hukukçularla yapıldığını aktardı.

Tanıtım ve Eğitim Konferansları

Programın sonunda, tarihçi yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, "Geçmişten Günümüze Anayasalar Tarihi" konulu bir konuşma yaptı. Bakan yardımcıları Enes Eminoğlu ve Safa Koçoğlu ise "Yeni Nesil, Yeni Anayasa: Sivil Anayasa Sürecinde Gençlik Katılımı" konulu bir konferans düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Ulucanlar Cezaevi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen "Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması-II" programına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal