Arnavut yemekleri son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih edilmeye başlandı. Bu lezzetlerin başında Arnavut Paçası geliyor. Beşamel sosun daha yoğun hali gibi gözüken bol sarımsak barındıran harika kıvamı ve üstündeki didiklenmiş tavuk parçalarıyla dillere destan bir lezzet olan Arnavut Paçasının tarifini sizler için hazırladık...
Malzemelerimiz
400 gram tavuk
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 diş sarımsak
7 yemek kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Elinizde bulunan tavuk göğsünü bir tencereye koyup içerisine tavuğun üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Haşlamaya bırakın.
Tavuğunuz haşlanırken yumurta, sirke, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberinizi bir kapta el çırpıcı yardımıyla çırpın.
Haşladığınız tavuk suyundan iki bardak aldıktan sonra 2 bardak oda sıcaklığındaki su ile ılıtın sonra yumurtaları da ekleyip bir güzel çırpın.
Üstüne un ekleyip boza kıvamını alacana kadar çırpmaya devam edin. Oda ısısında bekleyen tereyağınızı da ekledikten sonra tencereyi ocağa alıp koyulaşıp, göz göz olana kadar karıştırmaya devam ederek pişirin.
Pişirmiş olduğunuz paçayı tabağa alıp üzerine haşladığınız tavuk göğsünüzü didikleyip koyun.
Üstüne tereyağında kızdırmış olduğunuz toz kırmızı biberinizi dolaştırın ve güzelce servis edin. Harika Arnavut Paçanız hazır, afiyet olsun!