Yapılışının kolaylığı ve lezzeti ile beğeniler toplayan malaga pasta bugün Gelinim Mutfakta yarışmasının menüsünde yer aldı. Tatlıseverlerin özellikle yakından ilgilendiği malaga pastanın yapılışı merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta malaga pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta malaga pasta malzemeleri nelerdir? Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi haberimizde
Malaga pasta malzemeleri
Malaga keki için;
3 adet büyük boy yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı tam yağlı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Malaga kreması için;
250 ml süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı un
Az vanilya
100 gram margarin
Malaga sosu için;
100 gram margarin
100 gram bitter çikolata
100 ml krema
Malaga pasta tarifi nasıl hazırlanır?
Öncelikle bu pastanın yapımına kekten başlıyoruz. Derin bir kabın içerisinde süt, şeker ve vanilya eklenerek 1-2 dakika çırpılırken karışıma yumurta ilave edilip tekrar çırpılır. Yaklaşık 3 dakika çırpma işleminden sonra kuru malzemeler olan un ve kabartma tozu katılır iyece karıştırılır.
Borcamın içerisi güzelce yağlanır ki piştikten sonra çıkması kolay olsun. Kenarları ve tabanı iyice yayılan borcamın içine kek harcı dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü şekilde 25-30 dakika pişirilmeye bırakılır ve pişen kek fırından çıkartılarak soğuması için beklenir.
Kekin soğuması beklenirken malaga pastanın kreması yapılır. Tencerenin içine sütü alarak kaynatalım. Kaynayan sütün içine un, şeker ve vanilya ekleyerek topaklaşmaması için sürekli karıştıralım. Krema kıvama geldikten sonra bir tepsiye dökülür ve üzerine margarin yağı gezdirilir. Kremanın soğumanın ardından mikser ile 100 gram margarin de eklenerek krema çırpılır ve kıvamı tamamen oturtulur.
Malaga pastanın yapılışı
Kekin borcamdan çıkartılarak 5 parmak genişliğinde eşit olarak kesilir. Kekin üzerine 2-3cm kalınlığında krema sürülür ve iki parmak genişliğinde parçalara ayrılır.
Her dilimin içerisine muzları pasta büyüklüğünde kesin ve kremanın üzerine bastırılır. Kenarlara akan kremalar bıçak yardımı ile muzların üzerine sürülür. Hazırlanması biten kekler soğuması için buzdolabına alınır.
Derin dondurucuda 20 dakika bekletilen tatlılar çıkartılarak üzerine hazırlanan çikolata sosları dökülür ve servise hazırlanır.