Kanal D'nin fenomen yarışması Gelinim Mutfakta'ta bugün gelinler finale bir gün kala yine tüm marifetlerini göstermeye koyuldular. Günün menüsü olarak karamelli börek yapacak olan gelinler, böreklerinin lezzetiyle günün bincisi olabilmek için kıyasıya yarışacaklar.
Bugün gelinler, günü en yüksek puanı almak için karamelli börek yaparken, ekran başındaki izleyiciler de en güzel ve en lezzetli karamelli böreğin nasıl yapıldığını araştırmaya başladılar. İşte, Gelinim Mutfakta karamelli börek tarifi..
Karamelli börek için gerekli malzemeler:
Hamuru için
1 kg buğday unu
1 paket instant maya
4 su bardağı su
Tuz
Karamelli börek iç harcı:.
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım çay bardağı krema
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Tereyağı
Çörek otu
Karamelli börek yapılışı:
Hamur elde edebilmek için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kabın içinde yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
Diğer tarafta böreğin iç harcını hazırlamak için soyanları piyazlık şeklinde doğrayın. Soğanı, karamelize oluncaya kadar tereyağında soteledikten sonra içine soya sosunu ve kremayı ekleyin.
Kremanın kaynaması sonrası tencereyi ocakta alın. Bir süredir dinlenmiş olan hamuru ilk önce 3 bezeye ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra aralarına yağ sürün ve üst üste koyun.
3 hamuru ince olarak açtıktan sonra kenarları içe doğru uç uca gelecek şekilde katlayın ve kare şeklini elde edin. Sonrasında bu kareyi 4 küçük kareye bölün ve ortasına harçtan ekleyin ve bohça gibi sarın.
Kareleri ters çevirip fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Daha sonra çörek otu da serptiğiniz böreklerinizi öncede ısıtılan 180 derece fırında 35 veya 40 dakika kadar pişirin.