Bir tatlı olarak karşımıza çıkan çok havalı milföy oldukça lezzetli bir tariftir. Yapanların bir daha yapacağı bu tarif Gelinim Mutfakta programında yapılmasıyla merak edilmeye başladı. Bu lezzetli tarifi sizler için araştırdık. Peki, Çok havalı milföy nasıl yapılıyor? İşte merak edilen çok havalı milföy malzemeleri ve tarifi…
Çok havalı milföy için gerekli malzemeler şu şekildedir:
12 adet milföy hamuru
Muhallebisi için;
1 Litre süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Paket toz krem şanti
Üzeri için;
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
6 adet çilek
200 gram kuvertür çikolata
50 gram file badem
Önceden çıkarttığımız milföy hamurları yumuşadıktan sonra yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizin.
Hamurlarımızın ok kabarmaları gerekiyor bu nedenle çatalla delip üzerine yağlı kağıt seriniz.
Üzerine ağırlık yapması için başka bir tepsi koyun ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Hamurlarımız pişerken bir yandan muhallebisi için tencereye süt, şeker, unu ekleyerek karıştıralım. Pişene kadar karıştırmaya devam edelim. Muhallebiniz kıvam alınca altını kapatın.
Ocaktan aldığımız muhallebinin içerisine vanilyasını ve toz krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın ve soğuması için kenara koyun.
Pişen milföyün üzerine muhallebinizi sıkın ve üzerine dilimlediğiniz çilekleri koyun.
Ardından diğer milföy içinde aynı işlemi yapın.
En üstteki milföy üzerine benmari usulü eritilen çikolatadan gezdirin.
İsterseniz pudra şekeri ve file badem ile servis edebilirsiniz.