Gelinim Mutfakta izleyicileri baklava cheesecake tarifini araştırıyor. Peki, baklava cheesecake nasıl yapılıyor, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...
Baklava cheesecake malzeme listesi
16 tane baklavalık yufka
60 gram tereyağı (Eritilmiş)
1/2 su b. Antep fıstığı (Çekilmiş)
1/2 çay b. toz şeker
Hamur malzemeleri
2 paket krem peynir (labne)
1 paket maskarpon peyniri
1/4 su b. süt
3/4 su b. toz şeker
3 yemek k. un
3 tane yumurta
Vanilya
Üstüne kullanmak için
4-5 adet baklavalık yufka
1-2 yemek k. tereyağı
Toz şeker
1/2 su b. Antep fıstığı (Çekilmiş)
Baklava cheesecake yapımı
22 cm kelepçeli kek kalıbının kenarlarını iyice yağlayarak başlayın. Baklavalık yufkaların hepsine eritilmiş tereyağını sürün, üstüne toz şekeri serpiştirerek kalıbın kenarlarından taşacak biçimde yerleştirdikten sonra antep fıstığını dökün.
Bu işlemi 16 defa yapın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırına koyarak 5 dakika rengini alana kadar pişirin. Pişen hamuru ılıması için kenara koyun.
Peynirlerinizle toz şekeri mikserle iyice çırpın. Sonrasında süt, yumurta ve vanilya ilave ederek yeniden çırpın.
Un ile antep fıstığını da katarak çırpın ve cheesecake karışımınızı baklava tabanının üstüne dökün. Kalıbınızı birkaç defa tezgaha vurarak cheesecake'e hava aldırın.
Önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırınınıza ısıya dayanağı olan bir kaseyle su koyarak aynı rafa cheesecake hamurunuzu da alın ve ortalama bir saat pişirmeye bırakın.
Yarım saat aralıklarla hamurunuzu kontrol edin. Pişen cheesecake'inizi oda sıcaklığına ulaşınca beş altı saat dolapta bekletin.
Üzerinin süsü için ortala beş tane yufkayı, 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve toz şeker ile karıştırarak fırında kızarmaya bırakın. Soğuduğunda parçalayıp kekinizin üstüne dökün.
En son antep fıstığı ile cheesecake'nizi süsleyerek servise hazırlayabilirsiniz.