Gelecek Partisi'nden Emeklilere Destek Çıkışı

Ahmet Davutoğlu, emekli dernekleriyle bir araya gelerek emeklilerin taleplerini dile getirdi.

17.10.2024-17:01 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-17:01) Gelecek Partisi'nden Emeklilere Destek Çıkışı

Davutoğlu'ndan Emeklilere Destek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, emekli derneklerinin temsilcileriyle düzenlenen toplantıda, emeklilerin temel ihtiyaçlarını ve taleplerini dile getirdi.

Emeklilerin Hakları

Toplantıda konuşan Davutoğlu, "Emekli ne ister? Başını sokacak bir konut ister, onu sağlayacaksın. Ayın sonunu düşünmeden geçineceği, onurlu bir şekilde yaşayacağı bir asgari ücret talep eder." dedi.

Davutoğlu, emeklilerin, ülke için emek veren bireyler olarak onurlu bir yaşamı hak ettiğinin altını çizdi. Refah toplumunun göstergelerinden birinin emeklilerin durumu olduğunu ifade eden Davutoğlu, bu konunun önemine dikkat çekti.

Yaşam Koşullarının Zorluğu

Emeklilerin torunlarına harçlık verme imkânından bile mahrum kaldığını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin bir zenginlik sorunu yaşadığını vurguladı. "Bir azınlık çok iyi koşullarda yaşarken, geniş kitleler ortalama yaşam standartlarına ulaşmakta zorlanıyor," dedi.

Asgari Ücret ve Yoksulluk

Asgari ücretin yetersiz olduğuna işaret eden Davutoğlu, yoksulluk sınırının yükseldiğini belirterek, "Asgari ücretin miktarı, bu şartlarda Türkiye için bir ayıptır," şeklinde konuştu.

Emeklilerin İhtiyaçları

Davutoğlu, emeklilerin taleplerini sıralarken şunları belirtti: "Başını sokacak bir konut, onurlu bir yaşam, çocuklarına ve torunlarına imkân tanıyacak bir bütçe. Sağlık hizmetlerine erişimde de maddi bir sıkıntı yaşamaktan kaçınmak istiyorlar."

Tatil İmkânı ve Ekonomik Zorluklar

Son olarak, Türkiye'de ortalamanın üstünde maaş alan insanların dahi tatil yapmada zorluk çektiğine dikkat çeken Davutoğlu, "Emeklilerin, başı dik bir şekilde bir market veya pazara girmesi, son dönemlerde nadir görülen bir durum," ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde emekli derneklerinin...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal