Geçici Gelir ve Kurum Vergisi Beyannameleri İçin Süre Uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 13 Eylül 2024 Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

29.08.2024-17:10 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-17:39) Geçici Gelir ve Kurum Vergisi Beyannameleri İçin Süre Uzatıldı
GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına iletilen talepler doğrultusunda, nisan-mayıs-haziran dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin süresi, daha önce belirlenen 6 Eylül tarihinden 13 Eylül’e ertelendi.

Hangi Mükellefler Kapsamda?

Bu süre uzatımı, özel hesap dönemine tabi olan ve beyanname verme tarihi 6 Eylül günü sonu olan mükellefleri de kapsıyor. Böylece, mükellefler için ek bir süre tanınarak vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri kolaylaştırıldı.


Enflasyon Düzeltmesi ve Mükellefler İçin Düzenlemeler

Gelir İdaresi Başkanlığı, süre uzatımında geçen yıl cirosu 50 milyon liranın altında kalan mükelleflerin enflasyon düzeltmesi yapmamasına yönelik düzenlemeleri de göz önünde bulundurdu. Bu düzenleme, küçük ve orta ölçekli işletmelerin vergi yükümlülüklerini daha kolay yerine getirmesine katkı sağlıyor.

Geçmişteki Süre Uzatımları

Daha önce 19 Ağustos'a kadar verilmesi gereken vergi beyannamelerinin süresi, son olarak 6 Eylül Cuma gününe kadar uzatılmıştı. Yeni yapılan bu uzatma ile mükellefler, beyannamelerini vermek ve vergilerini ödemek için ek bir hafta daha kazanmış oldular.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu tür süre uzatımları, mükelleflerin yükümlülüklerini zamanında yerine getirebilmeleri ve olası cezai durumların önüne geçilmesi adına önemli bir esneklik sağlıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal