Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için son gün

2024 yılının ikinci çeyreğini kapsayan gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin bugünün sonuna kadar teslim edilmesi gerekiyor. Geçen senenin sonu itibariyle cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmeler yılın ikinci ve üçüncü dönemi için enflasyon muhasebesi yapmayacak. İşte detaylar…

13.09.2024-10:02 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-10:02) Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için son gün

Vergi beyanı yapmayanlar için artık saatler kaldı. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) edinilen bilgiye göre, 2024 yılı ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresi 13 Eylül Cuma günü sona eriyor. Bu süre, özellikle küçük işletmeler için önemli fırsatlar içeriyor.

Enflasyon Muhasebesinde Kolaylık

NTV’de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan enflasyon muhasebesi kolaylığına göre, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmeler, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon muhasebesi yapmaktan muaf tutuldu. Bu uygulama, küçük işletmelerin iş yükünü hafifletmeyi ve finansal düzenlemelerde esneklik sağlamayı amaçlıyor.

Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için son gün

1,5 Milyon Mükellef Faydalanacak

Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurum vergisi mükellefi bu kolaylıktan yararlanabilecek. Ancak, büyük ve orta ölçekli işletmeler, halka açık şirketler, ihracat ve ithalat yapanlar ile bilanço esasına göre defter tutan vergi mükellefleri enflasyon muhasebesi uygulamasının dışında kalıyor.

Düzeltme Beyannameleri İçin Son Şans

Kapsam dışına çıkarılan mükelleflerin 13 Eylül'e kadar düzeltme beyannamesi vererek, herhangi bir ceza ve faiz ödemeden beyannamelerini güncelleyebileceği belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal