Hamilelik döneminde alınan aşırı kilolar, mevcut fıtık keselerinde artmaya sebep olarak bel bölgesinde ağrı oluşmasına neden olabilir. Uzmanlara göre, hızlı kilo alımının dışında progesteron hormonunun eklemlerde yol açtığı hormonun eklemlerde neden olduğu yumuşama ve esneme de yine bel ağrılarının artmasına sebep olabileceği gibi
bel fıtığı oluşma riskini arttırabilir.
HAMİLELİKTE BEL FITIĞI NEDEN OLUR?
Bel omurgası arasında bulunan disklerin hasar görmesiyle beraber sinirler sıkışır ve bel fıtığı ortaya çıkar. Bazı zamanlarda bacağa vuran ağrıların sebebi bel fıtığıdır. Bel fıtığının ana faktörlerinden biri olan diskler esnek bir yapıda olduğundan ne kadar çok ağırlık binerse o kadar çok deformasyona uğrar. Hızlı kilo alımının yaşandığı hamilelik döneminde diskler, bu ağrıları dengeli olarak 2 bacağa aktarır. Ancak bu dengeyi bozacak etmenler, disklere binen ağrıların artmasına neden olarak fıtığı meydna getirir.
GEBELİKTE BEL FITIĞININ BELİRTİLERİ
· Bel ağrısı,
· Bacak ağrısı,
· Bacakta uyuşma,
· Bacaklarda güçsüzlük,
İleri dereceli bel fıtığında ise;
· İdrar kaçırma,
· Büyük tuvaletini yapmakta zorlanma,
· Kaslarda güçsüzlük.
GEBELİKTE OLUŞAN FITIK BEBEĞİ ETKİLER Mİ?
Hamile bir kadının bel fıtığı olması bebek için bir tehlike içermez. Anne karnında beslenen ve gelişen bebekten ziyade, bu durum anne için daha zordur. Çünkü bel fıtığı şiddetli ağrılara neden olabilir.
HAMİLELİKTE BEL FITIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Hamilelikte bel fıtığı tedavisi için kullanılan ilk yöntem hafif ağrı kesiciler ve fizik tedavidir. Bunun dışında steroid enjeksiyonu da bel fıtığı tedavisinde tercih edilen yöntemlerdendir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.