Gebelikte (Hamilelikte) Kanama

Gebelikte kanama neden olur? Gebelikte lekelenme neden olur? Hamileyken adet olunur mu? Kanama şiddetine göre nasıl ayrılır? sorularının yanıtı haberimizde...

26.04.2018-17:56 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-17:42) Gebelikte (Hamilelikte) Kanama

Gebelikte kanama neden olur? Gebelikte lekelenme neden olur? Hamileyken adet olunur mu?  Kanama şiddetine göre nasıl ayrılır? merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizin detayından ulaşabilrisiniz...

GEBELİKTE KANAMA NEDEN OLUR?

Gebelik esnasında oluşan kanamaların hiç birisi normal değildir. Bu kanamalar yerleşme kanaması gibi masum bir kanama olabilir.

Hamileyken kan gelmesi durumu gebeliğin dönemlerine göre; dış gebelik, mol gebeliği, bebeğin eşinin önde yer alması, eşin yerinden erken ayrılması gibi nedenler ile olabilir.

Gebelik esnasında vajinadan, rahim ağzından iyi veya kötü huylu tümörler hamileyken kanama belirtisi verebilir.

HAMİLEYKEN ADET OLUNUR MU?

Hastalar hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç kere adet gördüklerini söylerler ancak hamileyken adet görülmez.

Adet, hamile olmayan kadınların hormonal değişikliklere bağlı olan kanamadır. Her vajinal kanama adet görme değildir. Hamileyken görülen vajinal kanamalar adet değildir.

GEBELİKTE LEKELENME NEDEN OLUR?

Hamileliğin ilk haftalarında kahverengi leke tarzı kanamalar görülür. Bu nedenle hamileliğin ilk aylarında leke gelmesi normaldir. Tehlikeli olan açık kırmızı renkli kanama gelmesidir. Vajinal kanama ilk üç aylık dönemde normal değildir. Ancak hamilelikte gebelerin %20'sinde görülebilir.

KANAMA ŞİDDETİNE GÖRE NASIL AYRILIR?

Anne adayının bu ayrımı yapabilmesi zordur. Gebelik esnasında oluşan bir damla kanama dahi çok önemlidir ve hemen doktora başvurulmalıdır.

Bebeğin nasıl bir tehlike içersinde olduğu kanama miktarı ile her zaman paralel değildir. Yani az kanamada bile ciddi tehlike altında olabilir ya da dış gebelik gibi anne hayatını da tehlikeye atan olabilir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal