Gebelik Şekeri Nasıl Düşürülür? Gebelik Şekerini Düşüren Besinler

Gebelik şekeri nedir? Gebelik şekeri nasıl düşürülür? Gebelik şekeri anne adaylarının hamilelik döneminde yaşadığı vücutsal değişiklikler ile ortaya çıkmaya başlar. Gebelikte şeker hastalığı çoğunlukla gebeliğin 6 ayından sonra görülmeye başlar. Peki gebelik şekerini düşüren besinler nelerdir?

02.07.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-12:04)

Gebelik şekeri olan hamileler sağlıklı biçimde doğum yapabilmek ve sağlıklı bir bebeğe sahip olabilmek adına hamilelik sürelerince diyet yapmak zorunda kalırlar. Bu diyette amaç vücuttaki insülin seviyesini dengelemektir.

GEBELİK ŞEKERİNİ DÜŞÜREN BESİNLER  

Şu ekmekler gebelik şekerini düşürmeye destek olabilir.

-Tam buğday ekmeği,

-Arpa taneli ekmek,

Düşük glisemik indeksli besinlerin sindirimi daha uzun sürer ve kan şekerinde ani artışı engeller. Glisemik indeksi düşük besinler fasulye çeşitleri, yulaf ezmesi ve arpa gibi tam tahıllar ve meyve ve sebzeler gibi doğal gıdalardır. Hamilelikte, rafine, pakette satılan ve işlenmiş yiyeceklerden uzak durun. Hamileler gebelik şekerini düşürmek için Gİ (Glisemik İndeksi) < 55 olan glisemik indeksi düşük meyveler tüketebilir. Bunlar da gebelik şekerini düşürmede yardımcıdır;

Glisemik indeksi düşük olan meyveler;

Çilek,

Greyfurt,

Nar,

Elma,

Yaban mersini,

Böğürtlen,

Ahududu,

Vişne,

Mandalina.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal