Sizin için hamilelik döneminizde hafta hafta hangi aşamalardan geçeceğinizi anlatan bir rehber hazırladık. İşte detaylar…
GEBELİK HESAPLAMA
Kadın doğum uzmanları, gebelik takvimlerini hesaplarken döllenme tarihini değil, son adet tarihinin başlangıç gününü temel alır. Döllenme tarihi ise, çoğunlukla son adet (menstrual dönem) tarihinden yaklaşık 15 gün sonrasıdır. Gebelik takvimi oluşturulurken yapılan hesaplamalar, ay hesabına göre değil hafta hesabına göre yapılır. Doğum ise genellikle 38. ve 42. haftalar arasında gerçekleşir.
Size sunacağımız bu takvim ise yaklaşık bir tahmindir. Doğumların yalnızca yaklaşık %5'i tam olarak tahmin edilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Genellikle doğumlar gebelik takviminde tahmin edilenden bir hafta önce veya sonra gerçekleşebilmektedir. Her hamilelik kendine özeldir ve bebeğiniz kendini ne zaman hazır hissederse sizinle o zaman buluşacaktır.
Diğer yandan, şunlar da unutulmamalıdır;
gibi durumlar, anne adaylarının hamilelik haftalarında farklı sonuçlar almasına neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda en doğru sonuca kadın doğum uzmanlarının ultrason ölçümleri ile ulaşılır. Doktorunuz, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için genellikle randevularınızda idrar testi, kan testi, ve smear testi isteyebilir.
Aynı zamanda, ceninlerin kalp atışlarının ilk duyulduğu tarih (ki genelde 9. ila 12. hafta arası gerçekleşir), bebeğinizin hareketlerini ilk hissettiğiniz tarih (ki bu da genelde 16. ila 22. hafta arası gerçekleşir), doktorunuz tarafından gerçekleştirilen dip / uterus ölçümleri, ve dibin göbeğe ulaşma tarihi (bu yaklaşık 20. haftada gerçekleşir), hamilelik takviminizin ne derece gerçeğe yakın olduğu hakkında size önemli ipuçları vermektedir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.