Gazze'de 230 günün korkunç bilançosu: 77 bin ton patlayıcı kullanıldı, on binlerce ölü ve yaralı var

Gazze'de 230 günün ardından acı bilanço ortaya çıktı. 77 bin ton patlayıcı kullanıldı, 35 bin 800 ölü, 80 bin 200 yaralı olduğu doğrulandı.

24.05.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-15:42)

Gazze'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün daha da büyüyor. İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü saldırılarda kullanılan patlayıcı miktarı ve kayıpların sayısı herkesi derinden etkiliyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, bu korkunç tabloyu kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında inanılmaz bir miktarda patlayıcı kullanıldı. 77 bin ton patlayıcının Gazze topraklarına bırakıldığı belirtildi. Bu saldırılarda, 87 bin konutun tamamen yıkıldığı ve toplamda 297 bin konutun oturulamaz hale geldiği bilgisi paylaşıldı.

Ancak en yıkıcı bilgiler, kayıpların sayısına işaret ediyor. Gazze'de hastanelere ulaşan ölü sayısı 35 bin 800'e ulaşırken, yaralı sayısı da 80 bin 200 olarak açıklandı. Bu ölümlerin ve yaralanmaların içinde 15 bin 239 çocuk ve 10 bin 93 kadının olduğu belirtildi. İsrail ordusunun bu saldırılarında 493 sağlık çalışanı, 69 sivil savunma görevlisi ve 147 gazetecinin hayatını kaybettiği acı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Bu insanlık dramının hala devam ettiğini düşünürsek, gelecekteki tablonun ne olacağı konusunda endişeler artıyor. Gazze'deki durumun insani felaket boyutlarına ulaştığı açıkça görülüyor. Yetersiz sağlık hizmetleri, ilaç eksikliği ve gıda sıkıntısı gibi sorunlar, Gazze'de yaşayan insanların hayatlarını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Doğrudan verilen zarar 33 milyar dolar

İsrail'in Gazze'ye yönelik bu saldırılarının sadece maddi zararlarla sınırlı olmadığı açıkça görülüyor. İsrail ordusunun hedef aldığı ibadethaneler, hastaneler, tarihi ve kültürel miraslar, Filistin halkının kimliğine yapılan bir saldırı olarak nitelendiriliyor. Bu saldırılarla doğrudan verilen zararın 33 milyar doları bulduğu belirtiliyor.

Gazze'deki insanlık dramı ve yaşanan acılar, uluslararası toplumun daha fazla dikkatini çekmeli ve çözüm bulunması için daha fazla çaba gösterilmesini gerektiriyor. Bu korkunç bilançonun sona erdirilmesi ve Gazze'deki insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi bekleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal