Gaziantep Nizip kazasının sebebi belli oldu: 15 kişiyi hayattan koparan kazanın sır perdesi aralandı! Kazadan önce çekilmiş görüntüler ortaya çıktı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Gaziantep Nizip Otoyolu’nda yaşanan katliam gibi kazanın öncesinde çekilmiş yeni görüntüler ortaya çıktı. 15 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni belli oldu. Detaylar haberimizde...

22.08.2022-09:59 - (Son Güncelleme: 22.08.2022-11:51)

Türkiye’de 20 Ağustos 2022 Cumartesi iki vahim kaza haberiyle sarsıldı. Sabah saatlerinde Gaziantep Nizip Otoyolu’nda başka bir kazaya yardım etmek için yol kenarında bulunan ekiplere yan yatmış bir yolcu otobüsü çarptı. Katliam gibi kazada 15 kişi yaşamını yitirirken 31 kişi de yaralandı. Yaralıların 9’unun durumunun ağır olduğu açıklandı.

Gaziantep’teki kazanın şoku henüz tazeyken bir korkunç haber de Mardin’den geldi. Gaziantep’te olduğu gibi başka bir kazada yaralananlara yardım etmek için toplanan kalabalığın arasına TIR daldı. Yaşanan korkunç kazada 20 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

Gaziantep Nizip kazasının sebebi belli oldu

Gaziantep’te yaşanan kazanın neden yaşandığı jandarma ekiplerinin araştırmaları sonucu ortaya çıkarıldı. Ekiplerin araştırma sonuçlarına göre kazanın olduğu yolda 307 metrelik bir fren izi tespit edildi. Ayrıca kazaya sebebiyet veren otobüs şöförünün 130 km olduğu saptandı. 

Gaziantep Nizip kazası

Kazanın sorumlusu şöför açıklama yaptı

Kaza sonrası nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen şoföre A.M., savcılığa verdiği ifadede şu ifadelere yer verdi:

"Saat 10.00-11.00 sıralarında Nizip'te bir tesiste tekrar mola verdik. Mola esnasında otobüsün şoför koltuğuna geçtim. V.Ö. ise yeniden istirahate ayrıldı. Tam bilememekle beraber 100-110 kilometre hızla seyir halindeydim. Tüm yolculuk esnasında yanımızda muavinimiz B. bulunmaktaydı. B. de ara ara istirahate çekildi ama en son tesislerde o da benimle beraber uyanıktı. Ben otobüs sürüşünü yaptığım sırada muavinimiz B. de anımsadığım kadarıyla yolcularımızla ilgileniyordu. Bu şekilde yaklaşık 15 kilometre ilerledikten sonra bir kaza olduğunu gördüm. Yol üzerinde modelini anımsayamadığım 3-4 otomobil, bir itfaiye aracı, bir ambulans vardı. Anladığım kadarıyla bir kaza olmuştu ancak kaza aracını ve kazayı tam anımsayamıyorum."

Kazadan önce çekilmiş görüntüler ortaya çıktı

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı. Vali Gül, görüntülerde kurtarma ekiplerinin emniyet şeridinde beklediğini ve emniyet dubalarının gözüktüğünü belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal