Gazi Erçel kimdir, neden öldü? Eski Merkez Bankası başkanından üzücü haber...

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Gazi Erçel'den üzücü haber geldi. 1996-2001 yılları arasında Merkez Başkanı olarak görev yapan Gazi Erçel vefat etmesiyle neden öldüğü de merak edilmeye başlandı. Gazi Erçel kimdir, neden öldü? İşte detaylar...

13.06.2022-17:08 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-17:08) Gazi Erçel kimdir, neden öldü? Eski Merkez Bankası başkanından üzücü haber...

1996 ile 2001 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)'nın başkanlığını yapan Gazi Erçel'den sevenlerini üzecek haber geldi. Gazi Erçel'in gelen ölüm haberi sonrasında ise birçok kişi Gazi Erçel'in kim olduğunu ve ölüm sebebini merak etmeye başladı.

Gazi Erçel kimdir?

20 Şubat 1945 yılında Çanakkale'de dünyaya gözlerini açan Gazi Erçel, 1967'de Ankara Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. 1976'da Vanderbilt Üniversitesi'nde yüksek lisan yapan Erçel, Bankalar Yeminli Murakıpılığı, Hazine Genel Müdür Yardımcılığı, IMF İcra Direktör Yardımcısı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Genel Müdürlüğü, Yaşar Holding'te Yönetim Kurulu Üyeliği, Tütünbank Murahhas Üyeliği ve Yaşar Grubu'nun birçok farklı kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tütünbank Genel Müdürlüğü yaptı. 1996'da Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilen Gazi Erçel 2001 yılının Şubat ayında çıkan anayasa kitapçığı krizinin yol açtığı '2001 Türkiye Ekonomik Krizi'nden dolayı 1 Mart 2001 tarihinde görevinden istifa etti. İstanbul Aydın Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak da ders verdi.

Gazi Erçel

Gazi Erçel neden öldü?

Ölüm haberinin gelmesiyle merak edilen konulardan biride Gazi Erçel'in neden dolayı öldüğü oldu. Edinilen bilgiler doğrultusunda Erçel, uzun bir süredir karaciğer rahatsızlığı yaşıyordu. Yaşadığı bu rahatsızlığın üzerineyse koronavirüse yakalanan Gazi Erçel evinde tedavi görürken, fenalaşması durumunda geçtiğimiz gün Koç Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Dün gece yarısı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise Gazi Erçel'in vefatını yaptığı paylaşımla duyurdu:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası paylaşımı

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal