Gazap Üzümleri romanı konusu ne, yazarı kim? Gazap Üzümleri romanı Türkçe baskı var mı?

Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programında sorulan bir soru üzerine Gazap Üzümleri adlı roman merak edilen konuların arasında yer aldı. 'Gazap Üzümleri romanı konusu ne, yazarı kim?' sorularıyla ünlü romanın araştırması yapılıyor.

29.03.2022-14:46 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-14:46) Gazap Üzümleri romanı konusu ne, yazarı kim? Gazap Üzümleri romanı Türkçe baskı var mı?

TV ekranlarının sevilen yarışma programları arasında yer alan 'Kim Milyoner Olmak İster'de Gazap Üzümleri isimli roman sorusuyla karşılaşan izleyiciler Gazap Üzümleri romanının konusu ve yazarı hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapmaya başladılar. Türkçe baskısının olup olmadığının da araştırıldığı romanın tüm detaylarını sizler için derledik..

Gazap Üzümleri romanı konusu ne, yazarı kim?

Gazap Üzümleri romanı konusu ne, yazarı kim?

İlk kez merkezi ABD'nin New York eyaletinde bulunan Viking Press tarafından 1939 yılında basılan 'Gazap Üzümleri' İngilizce olarak "The Grapes of Wrath" ismiyle yayınlanmıştır. Romanı John Steinbeck kaleme alırken Steinbeck, bu eseriyle layık görüldüğü Pulitzer Ödülü'nü almaya hak kazanmıştır. Yazar romanında 1930'lu yılların Amerikasını ve o yıllrda ülkenin ekonomik kriz dönemleri ile insanlık dramlarını ele almıştır. Etkileyici bir dil kullanarak yazdığı romanda Joad ailesinin genele yansıyan bakış açıları işlenmiştir. 

Gazap Üzümleri romanı Türkçe baskı var mı?

Dünya genelinde en çok okunan klasiklerden biri olarak görülen Gazap Üzümleri konusu ABD'nin 1929 yılı 'Dünya Ekonomik Bunalımı'nın ABD'de başladığı dönemi işlenmiştir. Küçük toprak sahibi halkın hem bankalar hem de tüccarlar tarafından aldatılarak kuraklık ve yoksulluğa doğru evrilişlerinin dile getirildiği romanda sadece açlık nedeniyle 3 milyondan fazla insanın 1930 yılında evlerini terk etmek zorunda kalıp Kalifoniya'ya yeni bir yaşama başladıkları da anlatılıyor. 

Gazap Üzümleri romanı Türkçe baskı var mı?

Gazap Üzümleri romanı Türkçe baskı var mı?

John Steinbeck'in kaleme alarak dünyanın en çok okunan kitapları arasında yerini alan Gazap Üzümleri ABD'de 1939 yılında yayımlanmıştır. Türkiye'de Rasih Güran'ın çevirisi ile Remzi Kitabevinin basıma aldığı roman yine ülkemizde 'Gazap Üzümleri' ismiyle okuyucularla buluşturulmuştur. 'Dünya Muharrirlerinden Tercümeler Serisi' tarafından 96. kitap olarak da yayına verilen roman sadece 330'ar sayfalık 2 cilt halinde basılmıştır. Aynı yayınevi 1965 yılında romanın 3. baskısını da çıkarmış ve aralarında Can Yayınları ile Cem Yayınevi'nin de olduğu çok sayıda yayınevlerinde defalarca yayınlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal