Günlük hayatta konuşurken ya da mesajlaşırken kullandığımız kelimelerin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Türk Dil Kurumu'na göre yazımı en çok karıştırılan kelimelerden biri de "gardırop"
Türk Dil Kurumu (TDK) resmi internet sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin doğru yazımı "gardırop" olarak ortaya çıkıyor.
Bazı örneklerde görülen “gardrop / gardolap” yazımı bugünkü Türkçe ile imla hatasıdır. Kelime, yabancı bir dilden geldiği için yazımı karıştırılıyor.
Türkçe’de çok geçen “gardırop” kelimesi, hem konuşma dilinde hem de yazı dilinde oldukça fazla kullanılıyor. Fransızcadan gelen kelimenin TDK sözlüğünde anlamı şöyle:
“Giysi dolabı”
“Bir kişinin sahip olduğu bütün giysileri, giysi takımları.”
- Gardırop kapıları açık ve her tarafa elbise ve çamaşırlar serpili. (Necip Fazıl Kısakürek)
- Neden ben sizin odanızdaki mutlu gardırop değilim? O siz saldalyenizde otururken, uzanırken ya da uyurken sizi sürekli görebiliyor. Neden ben o değilim? (Franz Kafka)
- Eskiden kendimi bir yere koyduğumda büyürdüm. Şimdi kendimi bir yere büzülerek koydum, o kadar büzülerek ki odada kapladığım tek yer yatağın ile gardırop kapısının arasıydı. (Clarice Lispector)
- Akik ve lacivert taşı kakmalı büyük bir gardırop köşeyi dolduruyor. (Oscar Wilde)
- Kimlik ve gardırop; Türkiye kültürünün hala en önemli meselesiydi. (Murathan Mungan)