Galaxy S serisi mi, Galaxy A serisi mi, hangisi alınır?

Ülkemizde en çok tercih edilen telefon markası Samsung yüksek fiyatlarıyla alıcıyı korkutuyor. Hal böyle olunca vatandaş markanın ucuz modellerini tercih ediyor. Samsung S modellerini yüksek fiyatlarla satışa sunarken A modellerini daha uygun fiyatlarla alıcıyla buluşturuyor. Peki, A serisi mi S serisi mi tercih edilmeli? İşte Samsung A serisi ile S serisi arasındaki farklar...

07.04.2022-17:45 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-17:45) Galaxy S serisi mi, Galaxy A serisi mi, hangisi alınır?

Samsung ülkemizde en çok tercih edilen telefon modelleri arasında. Markanın gündemde olan A ile S serisi arasındaki farklar ise kullanıcılar tarafından merak ediliyor. İşte Samsung A ile S serisine dair detaylı bilgiler...

İki modelin de yazılımı aynı!

Galaxy S serisi ile Galaxy A serisinin ikisinde de One UI ara yüz tasarı kullanılıyor. S serisinin yazılım güncellemeleri A serisine göre daha çabuk yapılıyor fakat aradaki zaman farkı abartılacak kadar çok değil.

Aynı zamanda marka iki serisi için de 4 seneye kadar Android güncelleme özelliği sunmakta.

Pil ömürleri benziyor!

A serisinin tercih edilmesindeki önemli etkenlerden birisi de pil ömrüdür. Neredeyse S serisi ile aynı pil performansına sahip olan A serisindeki cihazlar 5.000 mAh'lik bataryalara sahip. Bu batarya da ortalama 2 günlük pil ömrü veriyor.

Ekran özellikleri birbirinin benzeri!

Her iki serinin de ekran özellikleri birbiriyle aynı. Tek fark Galaxy S serisinin alt çerçevesinin biraz daha ince olmasıdır.

Galaxy A serisindeki cihazlar microSD kart yuvasına sahip!

A serisindeki telefonlar MicroSD kartla birlikte geliyor. Bu yüzden bu cihazların hafızalarını 1 TB'a dek kolaylıkla artırma imkanı vardır.

Telefonu profesyonel işler için kullanmayacak kişilerin yüksek fiyatlı telefon almasına gerek yok. Kablosuz şarj, 8K video kayıt kapasitesi, 108MP kamera gibi özellikler sizi cezbetse de günlük kullanım için bu özelliklere ihtiyacınız yok. 

 

Eski A serilerinde şarj cihazıyla kulaklık giriş yeri mevcut!

Samsung, yeni serilerinden kulaklık giriş kısmını çıkarttı. Fakat, Galaxy A32, A52, A72 gibi serilerinde 3.5 mm kulaklık girişiyle birlikte telefon kutusunda şarj aleti de mevcut. Bunlar sizin için önemli kriterlerse mutlaka A serisindeki telefonları tercih etmeniz gerekiyor.

Pil ömrü bitince telefon değiştirenlerin tercihi A serisi!

Galaxy S serisinden tercih yapanlar iyi bir kamera, güçlü işlemci, kaliteli hoparlör, IP68 dayanıklılık sertifikası, daha çok RAM, depolama ile daha seri şarj özelliklerine sahip olurlar. Ancak bu telefonların pil ömürleri iki ila üç yıl arasında bitiyor ve kullanıcıların çoğu da pil ömrü bitince telefonlarını değiştiriyor. Bundan dolayı yüksek fiyatlı S serisi tercih etmek yerine A serisi tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal