Galatasaray'dan ayrılması beklenen Olimpiu Morutan, Sivasspor'a transfer oluyor!

Galatasaray'da takımdan gönderilmesi planlanan Olimpiu Morutan'ın Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ile anlaştığı öğrenildi. Son olarak takımın teknik direktörü Okan Buruk onay verirse futbolcu yeni takımına imza atacak.

16.07.2022-11:26 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-11:35)

Sarı kırmızılılarda geride kalan sezon büyük hayal kırıklığı olmuştu. Büyük hayal kırıklığının yaşandığı takımda bazı isimler etkisiz performansıyla tepki çekmişti. Takımda bu isimlerden birisi de Morutan olmuştu. Çok büyük umutlarla Galatasaray'a transfer olan oyuncu pek çok karşılaşmayı kulübede geçirmişti. Oyuncunun da bu nedenle takımdan ayrılmak istediği öğrenildi. Yıldız oyuncunun ise yeni adresinin Sivasspor olacağı aktarıldı.

Anadolu ekibinden sürpriz hamle

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak taraftarlarına unutulmaz bir sezon yaşatan Sivasspor, yeni sezonda da iddialı bir kadro kurmak istiyor. Kadrosuna katacağı önemli isimlerle hem Avrupa'da hem de ligde iddialı olmak isteyen takımda son olarak gündeme gelen isim ise Olimpiu Morutan oldu. Sivasspor'un Olimpiu Morutan transferiyle büyük ses getirmek istediği ve oyuncuyla pek çok konuda anlaştığı öğrenildi. Transferde sadece imzaların atılacağı aktarılmakta. 


Geçen sezonki performansı

Geride kalan sezon sarı kırmızılılara büyük beklentilerle gelen Olimpiu Morutan 33 karşılaşmada görev aldı. 23 yaşındaki yıldız kanat 3 gol ve 5 asist kaydetti. Oyuncu kariyerine ise Romanya'nın Cluj takımında başladı. Ardından bir başka Rumen ekibi Botosani'nin yolunu tuttu. Sonrasında ise Romanya'nın önde gelen takımlarından FCSB'ye katıldı. Son olarak ise geçen yaz transfer döneminde sarı kırmızılılar ile anlaşmaya vardı. 23 yaşındaki futbolcu ana mevkisi olan sağ kanat dışında on numara ve merkez orta saha olarak görev alabilmektedir.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal