Galatasaray son dakikalarda geri döndü: Batshuayi yeni takımıyla ilk golünü attı

Trendyol Süper Lig’de son şampiyon Galatasaray, ligin açılış maçında Hatayspor’u 1-0 geriden gelerek 2-1 yendi. Sarı kırmızılı ekibin galibiyet golünü yeni transfer Michy Batshuayi attı.

10.08.2024-09:55 - (Son Güncelleme: 10.08.2024-09:55) Galatasaray son dakikalarda geri döndü: Batshuayi yeni takımıyla ilk golünü attı

Galatasaray, lige zorlansa da galibiyetle başladı. Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun açılış karşılaşması, son şampiyon Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında RAMS Park'ta oynandı. Galatasaray, zorlu mücadelede 2-1'lik skorla galip gelerek sezona 3 puanla başladı.

Maçta Galatasaray'ın gollerini 80. dakikada Mauro Icardi'nin penaltı vuruşuyla ve 90. dakikada yeni transfer Michy Batshuayi kaydetti. Hatayspor'un tek golü ise 52. dakikada Joelson Fernandes'ten geldi.

Sezonun ilk golü Hatayspor’dan

Sezonun ilk golü, Hatayspor'un genç yeteneği Joelson Fernandes'ten geldi. Bu golle Hatayspor, 1-0 öne geçse de Galatasaray, maçın ilerleyen dakikalarında bulduğu gollerle üstünlüğü ele geçirdi.

Galatasaray'ın yeni transferi Gabriel Sara, yedekler arasında başladığı maçta 55. dakikada Kerem Demirbay'ın yerine oyuna dahil oldu.

Galatasaray son dakikalarda geri döndü: Batshuayi yeni takımıyla ilk golünü attı

Jelert yine oynamadı

Galatasaray'ın Danimarka'nın Kopenhag takımından transfer ettiği Elias Jelert, ağrıları nedeniyle Süper Kupa'daki Beşiktaş maçının ardından Hatayspor mücadelesinde de kadroya alınmadı. Teknik direktör Okan Buruk, transfer görüşmeleri yapan Wilfried Zaha'nın ise kendini riske etmek istemediğini belirtti. Buruk, "Zaha, Premier Lig'e dönmeye sıcak bakan bir oyuncumuz. Transfer görüşmeleri nedeniyle kendini riske atmak istemedi ve bu sebeple kadroda yer almadı" dedi.

Kerem Aktürkoğlu'na destek

Galatasaray taraftarları, maç öncesinde kaptan Kerem Aktürkoğlu'na büyük destek verdi. Tribünlerde açılan "Arkandayız kaptan" yazılı pankartla Kerem'e moral veren taraftarlar, oyuncuyu tribüne çağırarak tezahüratlarla desteklerini gösterdi. 

İlk 11'de 3 Türk futbolcu vardı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni sezonda uygulamaya giren statü doğrultusunda Hatayspor karşısında ilk 11'de 3 Türk futbolcuya yer verdi. Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz ve Türk statüsünde oynayabilen Kerem Demirbay ilk 11'de sahaya çıktı.

Cimbom, 82 günlük ara sonrası taraftarıyla buluştu

Galatasaray, RAMS Park'ta 82 gün sonra taraftarının karşısına çıkarak yeni sezona başladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, stadı tamamen doldurarak takımlarına büyük destek verdi.

Hatayspor'un yeni transferleri sahada

Hatayspor'un yeni transferleri Bamgboye ve Lamine Diack, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıkarak performanslarını sergiledi. Akdeniz ekibinin diğer yeni transferi Jonathan Okoronkwo ise maça yedek kulübesinde başladı.

Galatasaray, aldığı bu galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yaparken, Hatayspor ise güçlü rakibi karşısında sergilediği mücadele ile dikkat çekti. (Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal